Quantcast

Teemu Suniselta ymmärrystä Australian MM-rallin perumiselle: ”Ei ole syytä riskeerata kenenkään elämää”

Teemu Suninen
Teemu Suninen tutustui vompattiin Australiassa. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen tunsi voimattomuutta useiden muiden kuljettajien tavoin, kun Australian itärannikkoa runtelevat pensaspalot levisivät tiistaina yhä laajemmalle alueelle. Tilanne johti lopulta kauden päätösosakilpailuksi aiotun Australian MM-rallin perumiseen.

Suninen matkusti jo hyvissä ajoin Aasiaan, sillä ennen Australiaan saapumistaan mies kävi tutustumassa ensi vuonna sarjaan mukaan tulevan Japanin rallin reittiin.

Tällä välin pensaspalot olivat jo levinneet kymmenien tuhansien hehtaarien suuruiselle alueelle, joten MM-rallin järjestäjät Australiassa ja viranomaiset kisakaupunki Coffs Harbourin seudulla eivät voineet muuta kuin ilmoittaa rallin perumisesta tiistaiaamuna paikallista aikaa.

Lue myös: Australian MM-ralli peruttu – Hyundaille historiallinen mestaruus, Toyota jäi nuolemaan näppejään

– Tämä on todella sääli asukkaille ja paikallisille, että tällainen luonnonkatastrofi kohtaa heitä. Pidän päätöstä rallin perumisesta ehdottoman oikeana. Ei ole syytä riskeerata kenenkään elämää, jotta me pääsisimme ajamaan rallia, Suninen sanoo.

Tiistai oli ratkaiseva päivä palojen suhteen, sillä pensaspalojen uskottiin leviävän vielä nykyistä laajemmalle alueelle ja myös kohti etelässä sijaitsevaa suurkaupunki Sydneyä.

Katastrofi tuhoaa pahoin koko Uuden Etelä-Walesin osavaltiota, sillä maastossa palaa kymmeniä eri pensaspaloja. Se veti myös Sunisen mielen matalaksi.

– Olemme surussa mukana ja valmiina tarjoamaan apuamme.

Ford-kuljettaja Suninen sijoittui kauden loppupisteissä yhdeksänneksi. Hän ajoi parhaimmillaan toiseksi Sardinian MM-rallissa kesäkuussa.

Katso rallin MM-sarjan loppupisteet täältä.

Australian MM-rallin peruuntuminen tarkoitti sitä, että Hyundai varmisti valmistajien mestaruuden. Toyota-kuljettaja Ott Tänak oli varmistanut jo aiemmin kuljettajien MM-tittelin.

Lue myös: WRC-tallipomon ainutlaatuinen taktiikka toi MM-tittelin – ”Me kaikki voimme olla ylpeitä”

Rallin MM-kausi 2020 käynnistyy tammikuun lopussa legendaarisella Monte Carlo -rallilla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat