Teemu Suniselta positiivinen kommentti Fordin WRC-autosta

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen viimeisteli omaa ja M-Sport Fordin WRC-auton iskukykyä viikonvaihteessa, kun talli ajoi testit Viron MM-rallia varten.

Brittitiimi M-Sport on lähtenyt useaan kilpailuun kokonaan ilman testiä, mutta nopeaa sorakisaa varten Suninen ja Gus Greensmith pääsivät viilaamaan Ford Fiesta WRC -auton säätöjä Virossa.

– Tämä on ensimmäinen soratestini puoleentoista vuoteen, joten olen nauttinut todella paljon. Meillä oli kolme jaettua testipäivää Gusin kanssa, mutta olemme silti pystyneet ajamaan hyvän määrän kilometrejä. Lisäksi olemme pystyneet ottamaan auton kanssa askelia eteenpäin, Suninen kertoi YouTube-käyttäjä Powerstagen julkaisemalla videolla.

– Hienoa ajaa testiä ja keskittyä omaan ajamiseen ja omaan juttuun. Pääsee kerrankin kehittämään itseäänkin ajan kanssa.

Katso alta YouTube-käyttäjä Powerstagen video Sunisen ja Greensmithin testistä. Juttu jatkuu videon alla.

Fordin WRC-auto ei ole ollut iskukykyisimmillään nopeissa sorakisoissa viime vuosina. Suninen antoi kuitenkin positiivisen lausunnon kilpuristaan Viron-testin jälkeen.

– Olemme saaneet ihan hyvän fiiliksen autosta. Tuntuu, että olemme menneet vähän eteenpäin sen kanssa, Suninen sanoi.

– Tietysti kysymysmerkki on se, kuinka paljon muut tiimit ovat kehittyneet, ja millainen vauhti tulee oikeasti olemaan kisassa.

Viron ralli debytoi MM-sarjassa viime syyskuussa, ja tuolloin Suninen ajoi kuudenneksi sorakisassa. Ford Fiesta WRC:llä ei riittänyt iskukyky Hyundain ja Toyotan WRC-kilpureita vastaan vajaa vuosi sitten.

– Virossa on aina ollut tiukkaa kamppailua. Meidän pitää löytää hyvä luotto heti kisan alussa ja päästä mukaan taistoon. Toivottavasti pärjäämme paremmin kuin viime vuonna.

– Meidän pitää keskittyä omaan työhömme ja hoitaa hommat mahdollisimman hyvin, Suninen painotti.

Viron MM-ralli ajetaan Tarton ympäristössä 15.-18. heinäkuuta.

Katso alta kooste Kenian Safari-rallin tapahtumista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat