Quantcast

Teemu Suniselta odotettu ratkaisu – löysi kaluston Suomen MM-ralliin

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen on löytänyt kaluston lokakuun alussa ajettavaa Suomen MM-rallia varten. Suninen osallistuu kotiralliinsa lievestuoreelaisen Printsportin Volkswagen Polo R5:lla.

Jokelalainen ilmoitti viime viikolla, että hän jättää M-Sport Fordin rallitiimin kesken kauden. Suninen on moneen otteeseen sanonut, että hän haluaa päästä lähtöviivalle autolla, joka on kilpailukykyinen. Rallit.fi aavisteli jo aiemmin tällä viikolla, että Suninen ajaa Suomen osakilpailussa nimen omaan WRC2-luokan kalustolla.

– Olemme mukana Suomen MM-rallissa! Ajamme VW Polo GTI:llä WRC2-luokassa. On aina erityistä, kun pääsee mukaan kotikisaan. En malta odottaa, että pääsen takaisin auton rattiin, Suninen hehkuttaa Twitter-tilillään.

Esapekka Lappi on voittanut tällä kaudella kaksi WRC2-luokan kisaa Printsportin Volkswagenilla. Lappi oli ykkönen sekä Rovaniemellä helmikuussa että toukokuussa Portugalissa. Pieksämäkeläinen ilmoitti torstaina, että hän ajaa Suomen MM-rallin Toyota Yaris WRC:llä.

Suninen joutuu tyytymään siis WRC2-luokan menopeliin, mutta suomalaiskuskille tärkeintä on kilpailukykyinen kalusto sekä kunnon testi ennen rallia. Kausi 2021 on ollut Sunisen osalta hankala, kun takana on sekä omia ajovirheitä että kilpailuja, joissa Ford Fiesta WRC:n suorituskyky ei yksinkertaisesti riittänyt.

M-Sport Fordin leivissä vuodesta 2017 lähtien ajanut Suninen yrittää viivalle myös lokakuun Espanjan MM-rallissa.

– Espanja voisi olla vaihtoehto, mutta se vaatii budjettia aika paljon. Tällä aikataululla se on iso haaste, mutta katsotaan, mitä pystymme tekemään, Suninen kertoi viime viikolla Rallit.fille.

– Haluan ajaa ammattimaisesti, mikä tarkoittaa sitä, että olisi hyvä määrä kilpailuja ja testejä niiden ympärillä. Se tukisi uraa eteenpäin. Tällä kaudella olemme olleet ilman testejä ja hyppineet autosta toiseen. Se ei ole vienyt uraani parhaalla tavalla eteenpäin, Suninen jatkoi.

Sunisen tavoitteena on ajaa loppukaudesta pari MM-rallia sillä tasolla, että hän pystyy vakuuttamaan tallipomot osaamisestaan.

– Uskon, että se (tehdastallipaikan saaminen) on mahdollista. Mutta missään nimessä WRC2-sarjakaan ei ole huono juttu, jos pääsee ajamaan kunnolla. Ykköstavoitteena on, että pääsen tekemään kunnolla töitä, Suninen korosti Rallit.fin haastattelussa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat