Quantcast

Teemu Suniselle huonoja uutisia? Talli käy keskusteluja Hyundai-kuljettajan kanssa

Craig Breen
Craig Breen. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjassa kilpailevan M-Sport Fordin pääpomo Malcolm Wilson myöntää, että Craig Breenin nimi löytyy tallin ehdokaslistalta.

M-Sport Ford ei ole vielä lukinnut kuljettajia ensi kaudelle, jolloin rallin MM-sarjan pääluokassa siirrytään hybridiaikakaudelle. Tällä hetkellä varmalta vaikuttaa ainoastaan se, että ranskalaiskuljettaja Adrien Fourmaux on jatkamassa brittitiimissä tämän vuoden jälkeen.

Fourmaux on jakanut tällä kaudella ajovastuuta Teemu Sunisen kanssa M-Sportin toisessa Ford Fiesta WRC -autossa. Brittikuski Gus Greensmith ajaa puolestaan kaikki tämän vuoden MM-rallit Fordin WRC-kilpurilla.

Suninen ja Greensmith kärkkyvät jatkopaperia M-Sportilta, mutta tulijoita olisi myös tallin ulkopuolelta. Yksi ehdokkaista on Breen, joka on viime vuosina ajanut yksittäisiä MM-ralleja Hyundain WRC-autolla.

– Keskustelemme tällä hetkellä useiden kuljettajien kanssa, ja Craig on ehdottomasti yksi heistä. Pitää muistaa, että Craig aloitti uransa meillä ja hän vietti paljon aikaa verstaalla ja tiimin kanssa, Wilson kertoi Motorsport Newsille.

– Hän on kypsynyt ja kehittynyt. Hän on nykyään huippukuljettaja. Hän sopisi erittäin hyvin ympäristöömme – meidät on edelleen luokitettu perhetalliksi rallin MM-sarjassa, Wilson lisäsi.

Breen, 31, saavutti MM-sarjan WRC Academy -mestaruuden kaudella 2011 M-Sportin Fiestalla ja vuotta myöhemmin hän juhli SWRC-mestaruutta Fordin kalustolla.

Breen kertoi hiljattain, että hänen unelmanaan on rallin maailmanmestaruus tulevaisuudessa.

– Ei tarvitse olla matemaatikko tajutakseen, ettei maailmanmestaruutta pysty voittamaan ajamalla puolet ralleista. Tarkastelemme kaikkia vaihtoehtoja, Breen sanoi.

– Minulla on kotoisa olo Hyundailla, mutta kaikki asiat eivät ole minun omissa käsissäni. Meidän pitäisi löytää mahdollisuus ajaa täysi kausi ja ottaa siitä kaikki hyöty irti, irlantilaiskuljettaja painotti.

Breen sijoittui Toyotan Kalle Rovanperän jälkeen toiseksi heinäkuun puolivälissä ajetussa Viron MM-rallissa. Hän kilpailee seuraavan kerran Hyundain WRC-autolla ensi viikon Belgian MM-rallissa.

Hyundai on tehnyt ensi kaudesta sopimukset tähtikuljettajiensa Thierry Neuvillen ja Ott Tänakin kanssa. Tiimin kolmanteen autoon ei ole vielä kiinnitetty kuljettajia, mutta pestiin on Breenin ohella yhdistetty muun muassa Oliver Solberg ja Dani Sordo. Hyundai on viime vuosina kierrättänyt useita kuljettajia kolmosautossaan ja tiimi saattaa jatkaa samalla linjalla myös kaudella 2022.

Katso alapuolelta Viron MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,384192″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat