Quantcast

Teemu Suniselle huikea tulos WRC-debyytissä – Latvalan hyökkäys onnistui

Teemu Suninen
Teemu Suninen yllätti nopeudellaan heti ensimmäisessä WRC-autolla ajamassaan kilpailussa. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen ajoi upeasti kuudenneksi sunnuntaina päättyneessä Puolan MM-rallissa. Kilpailun voitti Hyundain Thierry Neuville.

Suninen ajoi vasta ensimmäisen MM-rallinsa WRC-autolla, mutta hän löysi heti huippuvauhdin Ford Fiestan ratissa. Suninen tykitti rallissa yhden pohja-ajan ja antoi kovat näytöt tallipomoille.

Suniselle jäi kuitenkin hampaankoloon kisan päättäneeltä Power Stagelta, jolla hän menetti viidennen sijan Stephane Lefebvrelle.

– En tiedä, mitä siinä tapahtui. Perä lähti irti samassa paikassa kuin Tänakilla, mutta pystyin pitämään auton tiellä. Iso pettymys tehdä virhe viimeisellä pätkällä, Suninen manasi WRC:n ralliradiolle.

Ralli tarjosi rutkasti draamaa viikonlopun aikana. Neuville, Fordin Ott Tänak ja Toyotan Jari-Matti Latvala olivat tiukassa sekunttitaistossa lauantai-iltapäivään saakka, mutta Latvala putosi pelistä Yaris WRC:n tekniikan petettyä kesken erikoiskokeen.

Tänak puolestaan sortui virheeseen sunnuntaiaamuna ja joutui keskeyttämään. Neuville otti lopulta kauden kolmannen voittonsa yli minuutin erolla tallikaveriinsa Hayden Paddoniin. MM-sarjan kärkikuski Sebastien Ogier ajoi Fordillaan kolmanneksi.

Toyotalle pettymys

Toyotan osalta kilpailu ei mennyt nappiin. Esapekka Lappi keskeytti perjantaina osuttuaan kiveen ja hajotettuaan autostaan jousituksen. Juho Hänninen oli lopulta ainoa Toyota-kuljettaja, joka pääsi läpi kaikki erikoiskokeet. Hännisenkin viikonloppuun mahtui ongelmia, ja punkaharjulainen oli lopulta kymmenes.

Lauantaina keskeyttänyt Latvala pystyi jatkamaan kisaa sunnuntaina, ja sai hieman lohtua voitettuaan rallin päättäneen Power Stagen. Latvala nappasi erikoiskoevoitosta viisi bonuspistettä ja nousi MM-pisteissä Tänakin edelle kolmanneksi.

– Keskeytyksestä huolimatta tämä oli hyvä viikonloppu monella tapaa. Auto ja vauhti ovat olleet kohdallaan, Latvala sanoi.

Ogier jatkaa MM-sarjan kärjessä, mutta Neuville saavutti ranskalaista. Latvalan ja Tänakin piste-ero kärkeen kasvoi puolestaan huomattavasti.

Kauden seuraava osakilpailu ajetaan Suomessa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna.

Puolan MM-rallin tulokset:
 1. Thierry Neuville  Hyundai 2.40.46,1
 2. Hayden Paddon     Hyundai   +1.23,9
 3. Sebastien Ogier   Ford      +2.20,8
 4. Dani Sordo        Hyundai   +2.47,4
 5. Stephane Lefebvre Citroen   +3.11,8
 6. Teemu Suninen     Ford      +3.16,8
 7. Mads Östberg      Ford      +3.39,6
 8. Elfyn Evans       Ford      +4.39,1
 9. Andreas Mikkelsen Citroen   +4.43,5
10. Juho Hänninen     Toyota    +4.53,7

Lue myös nämä

  • Uusimmat