Quantcast

Teemu Sunisella takana yksi uran isoimmista pettymyksistä – ”Ehkä siinä tunsi itsensä voittamattomaksi”

Teemu Suninen kuuluu WRC2-luokan suosikeihin, kun rallin MM-sarja jatkuu tänä viikonloppuna Sardinian saarella.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain WRC2-miehistöön kuuluva Suninen käynnisti kautensa kaksi viikkoa sitten Portugalissa. Suninen nakutti sorakisassa pohja-aikoja toisensa perään ja ajoi tukevassa johdossa ennen viimeistä erikoiskoetta.

Mutta sitten rysähti. Sunisen ja kartanlukija Mikko Markkulan kisa päättyi kärkisijalta Fafen pikataipaleen pöpelikköön.

– Olihan se yksi urani isoimpia pettymyksiä. Olimme selvästi nopein auto kilpailussa ja halusimme lisää Power Stagelta. Olimme ensimmäisenä autona tiellä ja tiesimme, että muut vastustajamme tulevat tuntia myöhemmin kuivuvaan pätkään. Ajattelin, että pitää puristaa hieman ylimääräistä. Se oli liikaa, Suninen kertasi Rallit.fille ennen Sardinian MM-rallin alkua.

Sunisen mukaan Hyundain tiimi suhtautui tilanteeseen yllättävän hyvin.

– Kävimme asian läpi tiimin sisällä. Ehkä siinä tunsi itsensä voittamattomaksi. Se oli ehkä väärä lähestymistapa Powerille, jokelalainen tunnusti.

Suninen ehti kuitenkin todistaa tärkeän asian Portugalissa: Hyundain Rally2-luokituksen auto on nykyään kilpailukykyinen muita valmistajia vastaan.

– Eihän tuolla autolla ole aiemmin ajettu noin kovaa, joten sinänsä siinä oli hyviä merkkejä. Mutta tämä Sardinian ralli on taas vähän erilainen ja vaatii erilaisia ominaisuuksia autolta. Saa nähdä, pystymmekö täällä samanlaisiin suorituksiin, Suninen puntaroi.

Suninen saa kovan vastuksen Välimeren saarella, sillä mukana ovat muun muassa hallitseva WRC2-mestari Andreas Mikkelsen ja luokkaa johtava Yohan Rossel sekä maanmiehistä Jari Huttunen, Eerik Pietarinen ja Sami Pajari.

– Odotukset ovat toki korkealla, mutta tänä vuonna tiet ovat aika huonokuntoisia, jos nätisti sen sanoo. Se voi aiheuttaa haastetta kuljettajille. Toivottavasti päästään ilman murheita, Suninen pohti.

Yksi haasteista on paahtava helle, joka lupaa hikistä urakkaa kuljettajapareille.

– Jos ulkona on lähemmäs 40 astetta lämmintä, niin tuo ”kattoskuuppi” tuntuu halvalta hiustenkuivaajalta. Meidänkin kabiinissa päästään yli 60 asteen. Kyllä siellä lämmin tulee.

Sardinian MM-ralli käynnistyy torstaina lyhyellä yleisöerikoiskokeella Olbian kaupungissa.

Katso alta kooste testierikoiskokeesta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat