Teemu Sunisella maltilliset tavoitteet Suomen MM-ralliin – ”Moni varmaan ihmettelee…”

Teemu Suninen haki säätöjä Ford Fiestaan lähellä Mikkeliä alkuviikosta. Kuva: Aki Hietavala

Fordin Teemu Suninen on rallikauden puolivälin jälkeen parhaana suomalaisena MM-sarjassa viidentenä. Kirkkaimpana tuloksena on Sardinian rallin toinen sija kesäkuulta. 

– Eikös se ole ihan hyvä silloin? Tietysti alkukausi oli aika hankala – niin kuin kolme ensimmäistä kisaa. Siellä tuli muutama virhe tehtyä ja osa oli vähän huonoa tuuria. Sen jälkeen saatiin aika hyviä tuloksia tasaisesti ajettua, Suninen sanoi Suomen MM-rallin testien lomassa.

– Nyt vauhti on pikku hiljaa noussut ja noussut. Portugalin nelossija ja Sardinian kakkonen oli ihan hyvä tässä kohtaa, mutta kaudesta on vielä puolet jäljellä ja mitä vain voi tapahtua, Suninen summasi kauden ensimmäistä puoliskoa Rallit.fille.

Jokelalainen kuuluu vielä MM-sarjan kokemattomaan kaartiin. WRC-autolla startteja on kertynyt reilut parikymmentä. Viime kauteen verrattuna kehitystä on kuitenkin selvästi tapahtunut.

– Minun mielestä on (tapahtunut kehitystä). Tietysti vähän enemmän on pystynyt tasaisempaan suoritukseen. Ei just tartte olla kaikki kelit ja muut tekijät kohdallaan, vaan kun on vähän kokemusta, niin on pystynyt saamaan tasaisempaa vauhtia. Sitä tarvitaan, kun ruvetaan ajamaan MM-sijoista kunnolla, Suninen sanoi.

Katso alta video Sunisen testistä. 

 

Vaikka alla on komea podium-sijoitus Sardiniasta, lähtee Suninen elokuun alussa ajettavaan kotikisaan maltillisin mielin.

– Ajetaan viiden joukkoon. Tietysti viime kisoissa oltiin neljäs ja toinen, ja moni varmaan ihmettelee, miksi ei Suomessa ajeta kovempaa tai tähdätä korkeammalle. Koetetaan niiden (tavoitteiden) kanssa olla realistinen. Viime vuonna oltiin kuudes täällä hyvällä ajolla, Suninen paalutti.

– Sanotaan vaikka näin, että lähdetään parantamaan viime vuodesta ja uskomus on, että meidän auto on selkeästi parempi. Varmasti myös kaikki muut ovat menneet eteenpäin. Parin viikon päästä  se nähdään.

Sunisen sopimus M-Sport Fordin kanssa on katkolla jälleen kauden lopussa.

– Ei ole sopimusta vielä ensi kaudelle. Toivottavasti semmoinen saadaan, Suninen kuittasi sopimusutelut.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö