Teemu Sunisella lupa taistella huippusijasta – ”Pomo sanoo varmasti, että pitää vetää täysillä”

Teemu Suninen. Kuva: M-Sport WRT

Teemu Suninen suoriutui ripeästi Turkin  MM-rallin lauantain erikoiskokeista. Suninen on vain 9,8 sekunnin päässä kisan kolmossijasta ennen päätöspäivän neljää erikoiskoetta.

Ford-kuljettaja Sunisella on lupa hyökätä kohti kolmantena ajavaa Hyundain Andreas Mikkelseniä sunnuntain pätkillä. Tehtävä ei ole helppo, sillä ek-kilometrejä on jäljellä vain vajaat 39.

– Pomo sanoo varmasti, että minun pitää vetää täysillä. Minun pitää ajaa niin kovaa kuin pystyn. Katsotaan, mihin se riittää, rallissa neljäntenä oleva Suninen suunnitteli.

Suninen on ollut tällä kaudella kertalleen palkintokorokkeella. Podium kiinnostaa Turkissakin jokelalaista, mutta kun hän ryhtyi miettimään tilannetta tarkemmin, hän oli vielä kahden vaiheilla.

Katso alta kooste lauantai-iltapäivän erikoiskokeiden tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

– Kymmenen sekuntia on mahdollista ajaa kiinni, mutta kaikkien pätkien ja rengasvalintojen pitää onnistua hyvin. Vähän mietin sitä, että panostanko yhteen sijaan vai Power Stageen. Renkaat saattavat olla aika loppu, jos kaikki neljä pätkää vetää täysillä, Suninen pohdiskeli.

Suomalaiskuljettajilla on mahdollisuus sivuta kauden parasta esitystään Turkissa, mikäli Suninen onnistuu jättämään Mikkelsenin taakseen, ja Citroenin Esapekka Lappi pitää sijoituksensa toisena. Vain kerran tällä kaudella kaksi suomalaiskuskia on ollut samaan aikaan palkintokorokkeella: Lappi ajoi toiseksi ja Toyotan Jari-Matti Latvala kolmanneksi Suomen MM-rallissa elokuun alussa.

Sunnuntain ensimmäinen erikoiskoe alkaa sunnuntaiaamuna kello 9.38.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja