Quantcast

Teemu Sunisella elintärkeät rallit edessä – ”Kunnon tuloksilla minulla on hyvä tulevaisuus”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Sunisella on iso näyttöpaikka tänä viikonloppuna, kun jokelalainen kilpailee Suomen MM-rallissa WRC2-luokassa Volkswagen Pololla.

Suninen päätti yhteistyön brittiläisen M-Sport Fordin kanssa elokuussa ajetun Belgian MM-rallin jälkeen. WRC-autoa ei loppukauden kisoihin ole siis tarjolla, mutta Suninen pyrkii vakuuttamaan tiimipomot osaamisestaan ensi kautta ajatellen pienemmässä luokassa.

Tallinnassa asusteleva Suninen aloitti Suomen MM-rallin vahvasti ajaen Vesalan testierikoiskokeella luokkansa pohja-ajan. Kilpailu Keski-Suomen sorateillä on Sunisen ensimmäinen Printsportin Volkswagenilla.

– Ihan hyvin olen päässyt sisään autoon. Toki opiskeltavaa riittää edelleen. Alussa olin vähän varovainen. Viime vuodet on nimittäin ollut varsinkin takapäässä aika paljon enemmän aerodynamiikkaa. Tuntui vähän, että auto liiteli, Suninen summasi Rallit.fille testipätkän jälkeen.

Vaikka yleiskilpailun kärkisijoille ei R5-luokituksen autolla ole asiaa, on Suninen mielissään, että alla on kilpailukykyinen kalusto.

– Lähdetään tekemään hyvää omaa ajoa. Jos saa hyvän rallifiiliksen päälle, se on jo paljon. Nyt on ainakin auto, joka antaa mahdollisuuden ajaa voitosta. Silloin on hyvä motivaatio ajaa, kun menestys ei ole autosta kiinni, Suninen totesi.

Suomen MM-rallin jälkeen Suninen vaihtaa jälleen menopeliä, sillä lokakuun puolivälissä ajettavassa Katalonian osakilpailussa alla on ensi kertaa Hyundain uusi Rally2-auto.

– Ajamme yhden päivän testin ja sitten onkin jo kisan aika. Ajetaan tämä ralli kuitenkin ensin pois alta ja käännetään sitten vasta katseet seuraavaan koitokseen, Suninen tokaisi.

– Rehellisesti sanottuna en tiedä, mitä Katalonian jälkeen tapahtuu. Katsotaan ensin, miten tämä kisa menee ja mitä tapahtuu Espanjassa. Uskon, että jos pystymme ajamaan kunnon tulokset, minulla on ihan hyvä tulevaisuus vielä edessäni. Jos näin ei tapahdu, sitten en tiedä, mitä tulen tekemään, suomalaiskuski jatkoi.

Ainakin toistaiseksi Sunisella on yhä tunne, että päätös jättää M-Sportin tiimi oli oikea.

– Onhan viime viikot olleet aika haastavia. Olen ollut superkiireinen, että kaikki jutut on saatu kuntoon tulevia ralleja varten. Olen silti nauttinut joka minuutista, sillä nyt saan tehdä asioita niin kuin haluan, Suninen summasi.

– Olemme pystyneet valmistautumaan hyvin kisoihin ajamalla muutamia testipäiviä sekä kokeilemalla uusia osia. Voin olla aika luottavainen auton suorituskyvyn suhteen.

Katso alapuolelta perjantaiaamun testierikoiskokeen parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,389078″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat