Quantcast

Teemu Suninen teki kovan hyökkäyksen Suomen MM-rallissa – ”Tultiin limiitillä”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen johtaa Suomen MM-rallin WRC2-luokkaa perjantain erikoiskokeiden jälkeen.

M-Sport Ford -tallin Belgian MM-rallin jälkeen jättänyt Suninen ajaa Keski-Suomen sorateillä Printsport-tiimin Volkswagen Polo R5 -autolla. Uusi kalusto tuntuu sopivan Sunisen käteen, sillä hänellä on 8,2 sekunnin luokkajohto ennen Citroenin kokenutta Mads Östbergiä kuuden pätkän jälkeen.

– Yritimme tulla fiksusti. Auto on vielä vähän tuntematon, ja välillä oli aika haastavia paikkoja. En ajanut hirmuisella riskillä, mutta reippaasti joutuu tulemaan tässä luokassa, Suninen jutteli iltahuollossa Rallit.fille.

Suninen on kilpaillut aiemminkin tällä kaudella WRC2-luokassa Fordin Rally2-autolla. Volkkarin kilpuri on astetta kilpailukykyisempi Fordiin verrattuna.

– Se on hieno fiilis, kun tietää pystyvänsä pohja-aikoihin silloin, kun pätkä on tullut hyvin. Tähän mennessä ei ole tarvinnut ottaa hulluja riskejä. Toki sekin paikka tulee vielä, että ruvetaan voittoa ratkaisemaan, Suninen sanoi.

Suninen teki kovan hyökkäyksen perjantain päättäneellä Oittilan erikoiskokeella, joka ajettiin pimeän laskeuduttua. Suninen latasi taululle pohja-ajan peräti 10,4 sekunnin erolla Östbergiin ja siirtyi luokan kärkeen.

– Siellä koetettiin tulla. Alun isolla tiellä oli kolme ajettavaa mutkaa ja jokainen tultiin limiitillä. Tiesimme, että siellä on iskun paikka.

Huttusella vaisu päivä

WRC2-luokan toinen suomalaiskuljettaja Jari Huttunen ei voinut olla yhtä tyytyväinen avauspäiväänsä Suomen MM-rallissa. Huttusen valmistautuminen kisaan oli jäänyt vajaaksi, sillä hän kaatoi Hyundain uuden Rally2-auton maanantain testeissä.

Huttunen on luokassa viidentenä puolisen minuuttia Suniselle jääneenä. Illan pätkillä Huttusen ajosuoritusta häiritse se, että autosta putosi takalasi ja spoileri.

– En tiedä, missä ne lähtivät. Mielestäni emme menneet missään niin rajusti. Ne vain lähtivät, Huttunen hämmästeli.

Hyundain säädöt olivat muutenkin hukassa vauhdikkailla sorapätkillä.

– Auton peräpään kanssa on hirveitä ongelmia. Pätkillä on täysillä ajettavia paikkoja, mitkä pitäisi mennä ihan helposti, mutta auto lähtee niissä luisuun.

– On autossa paljon hyvääkin, mutta meillä on vielä paljon testattavaa, Huttunen totesi.

WRC3-luokassa neloisjohto

WRC3-luokassa suomalaisilla on peräti neloisjohto. Kärkipaikkaa pitää hallussaan Emil Lindholm, joka on yleiskilpailussakin sijalla 12 Sunisen perässä.

– Toistaiseksi ajo on tullut rennosti. Ei ole tarvinnut ajaa ihan hampaat irvessä. Sekin jeesaa, että olen täällä jo neljättä kertaa.

– Meillä on hyvä tilanne luokassa ja yritetään jatkaa samalla tavalla huomenna, Lindholm sanoi.

Mikko Heikkilä ajaa WRC3-luokassa toisena 17,1 sekunnin päässä Lindholmista. Teemu Asunmaa ja Eerik Pietarinen ovat seuraavilla sijoilla.

Suomen MM-ralli jatkuu lauantaina yhdeksällä erikoiskokeella.

Katso alta kooste perjantain viimeisten erikoiskokeiden tapahtumista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,389155″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat