Teemu Suninen seurasi sivusta tallikaverinsa otteita – käänsi katseensa kohti seuraavaa MM-rallia

Teemu Suninen. Kuva: Miika Wuorela

Teemu Suniselle viikonlopusta Meksikon MM-rallissa muodostui pitkä ja varsin erilainen kuin tavallisesti. Suninen seurasi häntä ajattavan M-Sportin huoltoalueella rallin kulkua, ja erityisesti tallikaverinsa Elfyn Evansin suoritusta.

Evans ajoi lopulta rallin kolmanneksi – sija, joka olisi kelvannut Sunisellekin. Kärkisijat ovat kuitenkin osoitus siitä, että yksityistiimin statuksella MM-sarjassa kilpaileva M-Sport pystyy yhä tasapäiseen kilpailuun aitojen tehdastiimien kanssa.

Se antaa uskoa myös Suniselle, joka käänsi jo reippaasti katseensa kohti loppukuusta ajettavan Korsikan asvalttirallin kiemuroita.

– Ajetaan päivä testiä Korsikalla ennen rallin alkua. Auton pitää siinä kisassa olla hyvässä balanssissa ja toimia hyvin. Reitti ilmeisesti muuttuu nyt vähän nopeammaksi, ja on jopa enemmän Katalonian rallin tyylinen erikoiskokeiltaan. Parin viikon päästä se sitten nähdään, mitä siellä on luvassa, Suninen aprikoi.

Vaikka Sunisella on vuosien menestyksekäs kartingtausta, vaatii asvaltin tahkoaminen ralliautolla erilaista kurinalaisuutta. Menestyksekkään rallikuljettajan on osattava ajaa jokaisella mahdollisella pinnalla kovaa.

– On siitä taustasta tietysti vähän apua, vaikka aika lailla eri hommaa se on ralliautolla ajaa asvalttia. Korsikalla tärkeintä on saada ehjä kisa ja auto maaliin. Sillä tavalla, hyvällä tuloksella saisi sitten hyvää fiilistä, ja olisi helpompi lähteä seuraaviin ralleihin.

Korsikan MM-ralli ajetaan 28.-31. maaliskuuta.

Jaa uutinen