Teemu Suninen sanoi suorat sanat: ”Asioita ei ole tehty niin kuin tällä tasolla kuuluisi tehdä”

Rallin MM-sarja palaa tänä viikonloppuna seitsemän vuoden tauon jälkeen Puolaan.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Dufour Fabien/ Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundailla WRC2-luokassa ajavalla Teemu Sunisella on hyviä muistoja Puolan nopeilta sorateiltä, mutta tämän vuoden painos eroaa tietysti aika tavalla edellisistä kilpailuista.

Rallin luonne ei ole silti juurikaan muuttunut mihinkään. Edelleen mennään todella kovaa kapeilla teillä.

– Sama on nyt edessä. Vanhaa reittiä ei sinänsä ole, vaan se on kääntynyt nyt toisinpäin. Kapeaa ja nopeaa tietä. Aika vaikea oli tehdä nuottia, kun ei pysty ajamaan ihan sellaista 180 kilometriä tunnissa, mitä voisi ajaa ralliautolla, Suninen ennakoi.

Suninen on pitänyt aina nopeista sorateistä, mutta Hyundain Rally2-autolla on vaikea ajaa tosissaan kilpaa muiden kanssa. Auto ei yksinkertaisesti ole kovinkaan hyvä.

– Kyllä minä olen näistä teistä tykännyt aina. Tietysti fläppitaululla ei ole nyt kiva olla, kun muut painaa monta sekuntia kovempaa, Suninen sanoi.

Suninen on toistaiseksi ajanut WRC2-luokassa kaksi kilpailua tällä kaudella. Suomalainen aloitti kautensa Portugalista ja jatkoi sitten Sardiniassa. Portugalissa matka tyssäsi ulosajoon ja Sardiniassa tekniseen ongelmaan.

Suninen myöntää suoraan, että hirveän suurta parannusta ei ole nytkään luvassa.

– Vaikea kilpailu on jälleen kerran tulossa. Suorituskykyä ei vain yksinkertaisesti ole, eikä asioita ole tehty sillä tavalla kuin tällä tasolla kuuluisi tehdä, Suninen latasi suoraan.

– En usko, että tässä kukaan mitään hirveitä taikoja pystyy tekemään, suomalainen jatkoi.

Puolan MM-ralli alkaa torstai-iltana ajettavalla yleisöerikoiskokeella. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Lue myös nämä