Quantcast

Teemu Suninen sai sopimuksen rallin MM-sarjaan – taustalla uusi tiimi

Teemu Suninen kilpailee rallin MM-sarjan WRC2-luokassa Hyundain kilpurilla myös kaudella 2023.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai julkisti maanantaina, että Suninen ja paraguaylainen Fabrizio Zaldivar muodostavat tallin WRC2-kuskikaksikon tänä vuonna. Suninen aloitti Hyundain kanssa yhteistyön vuoden 2021 lopussa ja sijoittui viime kaudella WRC2-luokan loppupisteissä kuudenneksi.

Hyundain WRC2-tallin pyörittämisestä vastaa jatkossa ranskalainen 2C Competition -tiimi, joka on aiemmin tehnyt Hyundain kanssa yhteistyötä WRC-luokan puolella. Vielä viime vuonna Hyundain WRC2-tallin taustalla oli virolainen RedGrey-tiimi. RedGreyn omistajiin kuuluva Ott Tänak jätti Hyundain viime kauden jälkeen ja siirtyi M-Sport Fordin kuljettajaksi.

Sunisen ja kartanlukija Mikko Markkulan kausi käynnistyy Ruotsin MM-rallista, joka ajetaan 9.-12. helmikuuta.

– Vuodesta tulee haastava, mutta Hyundai i20 N Rally2 -autossa on ehdottomasti paljon potentiaalia. Luotan siihen, että pystymme voittamaan enemmän ralleja ja taistelemaan mestaruudesta tänä vuonna, Suninen kertoo.

Viime vuonna Suninen saavutti luokkavoiton Espanjan asvalttikilpailussa. Hän oli kiinni WRC2-voitossa myös Suomen MM-rallissa, mutta hänet hylättiin kisan jälkeen.

Suninen painottaa, että tallin on paiskittava kovasti töitä läpi vuoden.

– Näen sen, että kaikki tiimin jäsenet ovat valmiita siihen, jotta saavutamme ansaitsemiamme tuloksia. Tiedämme, että auto on tänä vuonna huomattavasti parempi, joten on mielenkiintoista nähdä, mihin asti yllämme, suomalaiskuski sanoo.

Rallin MM-kausi 2023 käynnistyy tulevana viikonloppuna ikonisella Monte Carlon osakilpailulla.

Katso alta Monte Carlon MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä

  • Uusimmat