Teemu Suninen saapui pettyneenä huoltoalueelle kesken rallipäivän – ”Aika p***a fiilis”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Sunista ei hirveästi hymyilyttänyt, kun hän joutui jättämään lauantain kesken Ruotsin MM-rallissa.

Suninen starttasi kisan kärkipaikalta toiseen kunnon ajopäivän. Fordin suomalaiskuljettaja menetti saumat huippusijoitukseen jo aamun toisella erikoiskokeella, kun hänen Fiestansa lipsahti sohjosta lumihankeen. Suninen putosi puolentoista minuutin päähän kärjestä, mutta hänellä oli yhä mahdollisuudet petrata sijoitustaan kahdeksannelta tilalta.

Vargåsenin erikoiskokeella Ford lipesi toistamiseen hankeen ja otti osumaa puuhun. Turvakaariin tuli vaurioita, joten Suninen joutui ajamaan pätkän jälkeen huoltoalueelle ennen illan kahta viimeistä erikoiskoetta.

– Aika paska fiilis on nyt. Ulosajo ja puuhun. Turvakaari vääntyi. Oltiin nopein siihen mennessä (Vargåsenin erikoiskokeella), mutta ei päästy maaliin asti, pettynyt Suninen totesi.

– Siinä oli loiva vasuri, mikä olisi pitänyt olla kohtuu helppo mutka ajaa. Perä meni pöperölle, ja jarrutus seuraavaan oikeaan ei enää onnistunut. Pehmeällä sohjolla auto ei ollut enää ohjattavissa, Suninen lisäsi.

Sunisen mukaan ulosajot eivät johtuneet kovista paineista. Värmlannin seudun erikoiskokeet ovat tarjonneet rutkasti haasteita jokaiselle kuljettajalle.

– Olosuhteet olivat aika vaikeat. Aamulla oli yllättävä lumipöperö mutkassa ja liikaa vauhtia. Iltapäivällä oli vain liikaa vauhtia ja yritystä. Se päättyi huonosti.

Suninen on osoittanut rallin aikana, että hän pystyy kamppailemaan huippusijoituksista MM-ralleissa. Perjantaina jokelalainen ajoi kaksi pohja-aikaa.

– Ensimmäisen päivän jälkeen johdimme rallia ja saimme hyviä pätkäaikoja. Siinä mielessä tämä on ollut hyvä ralli. Mutta ikävä lopettaa tällä tavalla.

Sunnuntaiaamuna ratkeaa, pääseekö Suninen ajamaan päätöspäivän erikoiskokeille.

Lue myös nämä