Quantcast

Teemu Suninen saa vielä jännittää tulevaisuuttaan, tallipomo: On meillä vielä muutamia vaihtoehtoja

Richard Millener
Richard Millener. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin tallipäällikkö Richard Millener kertoo rallin MM-sarjan virallisilla verkkosivuilla, ettei brittitiimillä ole kiirettä päättää ja julkistaa kauden 2022 kuskejaan. 

Hyundain tiimissä tilanne on varsin vakiintunut, kun Ott Tänak ja Thierry Neuville jatkavat ykköstähtinä. Kolmannessa autossa Hyundai on perinteisesti kierrättänyt kuskejaan. Ensi vuoden Rally1-hybridiautoon ovat tyrkyllä ainakin Oliver Solberg, Craig Breen ja Dani Sordo, miksei myös Jari Huttunen. Näistä Breen kuitenkin haaveilee kokonaisesta kaudesta, joten irlantilainen voisi olla yksi vaihtoehto M-Sportille.

Toyotalla puolestaan Kalle Rovanperän ja Elfyn Evansin sopimusten julkistamista pidetään vain ajan kysymyksenä. Jo kahdeksatta MM-titteliään metsästävä Sebastien Ogier aikoo ajaa ensi vuonna vain valikoituja kisoja. Ogierin kanssa autoa jakamaan on ennakoitu tulevan Esapekka Lapin tai Teemu Sunisen.

M-Sport haluaisi talliinsa selvän ykköstähden, mutta kaikkein kirkkaimmat nimet ovat jo kiinnitettyinä.

– On meillä vielä muutamia vaihtoehtoja. Meidän osalta ei ole kiirettä tehdä päätöksiä. Jokainen voi aika helposti laskea, mitä paikkoja ja kuskeja on vapaana, Millener sanoo.

– Valehtelisin, jos sanoisin, etten olisi keskustellut kaikkien saatavilla olevien kuskien kanssa.

Millener myös väittää, että on edelleen mahdollista, että brittitalli jatkaa nykyisten kuskiensa kanssa myös hybridiaikakaudella.

– Olen sanonut jo aiemmin, että nykyisissä kuskeissamme Gusissa (Greensmith), Adrienissa (Fourmaux) ja Teemussa (Suninen) meillä on paljon potentiaalia. En olisi pettynyt, vaikka jatkaisimme heidän kanssaan, Millener summaa.

Nykyinen M-Sportin Fiesta WRC on jäänyt kauas kilpailijoidensa vauhdista. Ensi kaudella tilanne voi olla toinen, sillä brittitiimi on aina ollut vahva, kun MM-sarjaan on tullut uusi auto. Tässä vaiheessa tehdastallien budjetit eivät merkitse niin valtavan paljon.

Ensi vuonna M-Sport vaihtaa Fiestan Pumaan.

– Ensi kautta ajatellen kiire siis ei ole, mutta tietenkin olisi parempi sopia asiat enemmin kuin myöhemmin. Tulevat kuskimme pääsevät kuitenkin testaamaan uutta autoa koko ajan enemmän ennen ensi vuoden alkua. On tärkeää, että he sopeutuvat uuteen autoon, Millener toteaa.

– Vielä emme voi kuitenkaan julkistaa mitään.

Rallin MM-sarja jatkuu elokuun puolivälin jälkeen ajettavalla Belgian osakilpailulla.

Katso alapuolelta edellisen Viron MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,384192″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat