Quantcast

Teemu Suninen pääsi mukaan Kreikan MM-ralliin, mutta missä on Jari Huttunen?

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarja jatkuu 9.-12 syyskuuta Kreikassa, kun legendaarinen Akropolis-ralli palaa WRC-kalenteriin. 

Kilpailussa nähdään yhteensä 55 kuljettajaparia. WRC-autoja on viivalla kaikkiaan 11 kappaletta. Suomalaisista voittojahtiin hyökkää totutusti Toyotan Kalle Rovanperä. MM-sarjan vakionimen lisäksi WRC-autolla kisaan osallistuu kreikkalainen Jourdan Serderidis, jolla on allaan Ford Fiesta WRC.

Belgiassa viime viikonloppuna rajusti ulos ajanut Toyotan Takamoto Katsuta ajaa myös Kreikassa ”varakartturinsa” Keaton Williamsin kanssa. Katsutan vakituinen kartturi Dan Barritt potee yhä selkävaivaa, jonka hän sai heinäkuun Viron MM-rallissa isossa hypyssä. Hyundain Dani Sordolla on puolestaan edessään ensimmäinen kisa yhdessä uuden nuotinlukijansa Candido Carreran kanssa.

WRC2-luokassa on mukana kymmenen osallistujaa. Suomalaisista luokassa on mukana Ford-kuski Teemu Suninen. Jokelalaisen vaikea kausi jatkui viime viikonloppuna Belgiassa, kun hyvän startin jälkeen homma meni piloille perjantain päätöserikoiskokeella rengasrikon ja moottorivaurion vuoksi. Suninen nilkutti vielä lauantain aamupäivän lenkin läpi, mutta sen jälkeen homma jäi kesken.

WRC2-luokkaa tähdittävät Sunisen lisäksi muun muassa Andreas Mikkelsen, Mads Östberg, Oliver Solberg ja Nikolai Grjazin.

WRC3-luokassa nähdään puolestaan 14 kuljettajaparia. Suomalaisista luokassa on mukana Emil Lindholm, joka kurvailee Skoda Fabia Rally2 evolla. Luokassaan Lindholm saa vastaansa muun muassa Belgian voittajan Yohan Rosselin sekä Kajetan Kajetanowiczin ja Chris Ingramin.

Jari Huttunen ei kuitenkaan yllättävää kyllä ole mukana Kreikan MM-rallin osallistujalistalla. Hyundain tiimi ilmoitti aiemmin, että Huttunen kisaa Kreikassa uudella Hyundain Rally2-autolla yhdessä Oliver Solbergin kanssa. Julkistetulta osallistujalistalta löytyy kuitenkin vain Solbergin nimi.

Huttunen voitti viime viikonloppuna Belgian MM-rallissa WRC2-luokan, mutta uuden auton debyytti oli kaikkea muuta kuin helppo. Matkan varrelle mahtui kolme rengasrikkoa ja ilmeisesti ongelmia ohjaustehostimen kanssa. Myös Solberg kärsi ohjaustehostinviasta ja joutui lopulta keskeyttämään kokonaan.

Kiuruvetiläinen ilmoitti kuitenkin maanantaina, että on mukana Hyundain vanhemmalla R5-autolla ensi viikon Tshekin EM-rallissa.

Katso alapuolelta Belgian MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,385507″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat