Teemu Suninen muistuttaa Monte Carlon rallin haasteesta – ”Tämä kisa on aina lottoa”

Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford World Rally Team

M-Sport Fordin suomalaiskuljettaja Teemu Suninen lähtee varovaisen toiveikkaana tämän viikon Monte Carlon MM-ralliin. 

Suninen starttaa klassikkoralliin nyt neljättä kertaa. Kaksi kertaa jokelalainen on ajanut rallin läpi R5-autolla ja viime vuonna ensi kertaa WRC-kilpurilla. Tuolloin tuloksena oli vaisu 11. sija. Suninen keskeytti kertaalleen jo avauspätkällä ajettuaan samassa mutkassa ulos kuin myöhemmin takaa tullut Kalle Rovanperä.

Vuosi ja kujeet ovat kuitenkin uudet. Sunisella on selvästi enemmän kokemusta WRC-auton ratista, joten Suninen hakee positiivista starttia kaudelle yhdessä M-Sportin toisen suomalaiskuskin Esapekka Lapin kanssa.

– Odotan erittäin innokkaasti tulevaa kautta. Näin heti, että meillä sujuu yhteistyö hyvin Esapekan kanssa. Meillä oli melko samanlaiset säädöt testeissä ja näyttää siltä, että haluamme viedä autoa samaan suuntaan, Suninen valottaa.

Katso alta Monte Carlon MM-rallin ennakko, jolla Sebastien Loeb kertoo klassikkokisan haasteista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Rallia ennakoivat testit Suninen ajoi kokonaan kuivalla asvaltilla, mikä on pieni miinus kokonaisuutta ajatellen. Monte Carlon rallissa nimittäin vastaan tulee varmasti myös jos ei lunta, niin ainakin jäätä.

– Testasin tosiaan kuivalla asvaltilla ja ainakin sillä alustalla fiilis oli hyvä. Hankalampien olosuhteiden osalta jäällä ja lumella minun on luotettava kokemukseeni. Tämä on nyt neljäs kerta Montessa, joten tunnen jo pätkiä vähän paremmin, Suninen aprikoi.

– Tämä ralli on aina lottoa. Minulla on kuitenkin kokenut etuautoporukka, johon luotan täydellisesti. Kaikki on siis mahdollista.

Lue myös: Teemu Suninen palasi sorvin ääreen – suomalaiskuski kiidätti näyttävästi WRC-autoa Ranskassa (video)

Lue myös: Teemu Suninen ja Esapekka Lappi haaveilivat F1-radoista juniorina – ”Ei tämä ollut minun unelmani”

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö