Quantcast

Teemu Suninen Hyundain WRC-auton rattiin Monzassa? Nuorelle Solbergille sellainen jo vahvistettiin

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ruotsin lipun alla kilpaileva Oliver Solberg saa käyttöönsä Hyundain WRC-auton MM-kauden päättävässä Monzan rallissa marraskuussa. 

Hyundain tehdastiimissä Italiassa ajavat jälleen Ott Tänak, Thierry Neuville sekä Dani Sordo, mutta Solberg kisaa satelliittitalli 2C Competitionin riveissä.  Kyseeessä on vuoden 2003 maailmanmestarin Petter Solbergin pojan neljäs veto WRC-kalustolla.

Oliver Solberg debytoi Hyundain WRC-autolla helmikuussa Rovaniemen MM-rallissa ollen seitsemäs. Kesäkuun Kenian osakilpailu päättyi keskeytykseen, mutta pari viikkoa sitten ajetussa Katalonian osakilpailussa nuorukainen oli jälleen seitsemäs.

– Olen innoissani, että voin kertoa, että ajan Monzassa Hyundain WRC-autolla. On huikeaa, että pääsen tällä autolla kauden päätösralliin. Sieltä minulla on myös kokemusta, kun olin WRC2-autolla samassa rallissa toinen viime vuonna, Solberg kertoo sosiaalisessa mediassa.

Rallisivusto Dirtfishin mukaan Hyundai saattaa startata Monzaan jälleen kahden satelliittitallin WRC-auton voimin. Kataloniassa toista 2C Competitionin autoa ohjasti espanjalainen Nil Solans, joka korvasi loukkaantuneen Pierre-Louis Loubetin.

Varteen otettava ehdokas Hyundai i20 WRC:n rattiin olisi alkusyksystä yhteistyön M-Sport Fordin kanssa päättänyt Teemu Suninen, joka debytoi komeasti Kataloniassa Hyundain uuden Rally2-auton ratissa ajamalla luokassaan toiseksi.

Suninen vahvisti Katalonian osakilpailun jälkeen, että yhteistyö Hyundain kanssa jatkuu.

– (Tallipomo Andrea) Adamo jo vähän käski, että joutuu testihommiin. Tai pääsee.  Kai tästä joutuu sitten ylitöihin. Se on hyvä homma, että päästään testaamaan lisää ja saadaan kehitystestivastuuta. Lähinnä sitä olenkin halunnut tämän projektin suhteen, Suninen totesi Rallit.fille.

– Luulen tällä hetkellä, että olen paikalla (Monzassa), mutta totta kai hommat voivat muuttua. Toivon tietenkin, että voin ajaa Hyundailla. Pitää keskustella pomon kanssa ja katsoa, mitä tapahtuu, Suninen jatkaa aihetta Dirtfishin sivuilla.

Jos Suninen pääsee Hyundain WRC-auton rattiin jo toisessa MM-rallissaan tiimissä, olisi se melkoinen pyllistys Jari Huttusen suuntaan. Huttunen päätti hiljattain yhteistyön Hyundain kanssa, koska kunnollista näyttöpaikkaa ei tullut, vaikka tulokset pienemmissä luokissa vuosien varrella olisivat siihen oikeuttaneet.

Huttunen tosin saattaa siirtyä Sunisen tilalle M-Sport Fordin tiimiin, jossa kiuruvetinen mielii nousta ykköskaliiberin autoon.

Lue myös: Kärkkyykö Jari Huttunen tätä pestiä Fordin WRC-tiimistä? – ”Sen tason kuskien määrä markkinoilla on aika pieni”

Katso alapuolelta Katalonian MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,390540″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat