Teemu Suninen harmitteli ongelmiaan MM-rallissa – ”Ei sille itse mahda mitään”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin Teemu Suninen putosi Sardinian MM-rallin palkintokorokekamppailusta lauantaiaamun erikoiskokeilla.

Suninen starttasi toiseen ajopäivään kakkossijalta, mutta aamun toisella pätkällä suomalaiskuljettajan Ford Fiesta WRC -autoon iski tekninen vika. Suninen putosi aamupäivän lenkillä lopulta viidenneksi, ja eroa kärkikuljettaja Dani Sordoon kertyi minuutin verran.

– Käsijarruongelma oli oma haastava juttunsa. Kerran jouduimme peruuttelemaan, kun emme tienneet, ettei jarru toimi. Etupyörätkin menivät lukkoon, Suninen kertasi Rallit.fille.

– Sen jälkeen ajaminen oli tappion minimointia. Koetimme tulla sen, mitä pääsimme ilman käsijarrua ja keskilukkoa. Sekuntitappiota tuli, mutta ei sille itse mahda mitään, Ford-kuljettaja jatkoi.

Suninen oli saanut perjantaina loistavan startin kilpailulle. Avauspätkällä hän veti huikean pohja-ajan ja oli koko päivän mukana kärkikamppailussa.

Edellisissä kisoissa M-Sport Ford oli antanut muille tiimeille tasoitusta kalustollaan, mutta Sardinian sorateillä Sunisella olisi ollut mahdollisuudet ajaa huipputuloksesta. Lauantaiaamun ongelmat kuitenkin murskasivat toiveet.

– Tietenkin tämä turhauttaa ja harmittaa. Hitaammilla pätkillä, joilla moottorin suorituskykyä ei tarvita niin paljon, pystyy vetämään jopa 12 sekunnin pohjat. Mutta ajetaan nyt se, mitä päästään ja ollaan tiimin paras kuljettaja. Enempää ei pysty itse tekemään, Suninen huokaisi.

Lue myös: EK10: Hyundai-kuljettajat kaksoisjohtoon, Suninen putosi jälleen tuloslistalla

Lauantai-iltapäivänä ajetaan vielä kaksi erikoiskoetta huoltotauon jälkeen. Suninen aikoo hyökätä neljäntenä ajavan Elfyn Evansin kimppuun, kunhan auto on huollettu kuntoon.

– Yritämme edelleen ajaa parasta mahdollista vauhtia ja näyttää osaamista. Emme missään nimessä luovuta. Elfyn on vain kuusi sekuntia karussa, joten hänelläkään ei ole varaa virheisiin.

Kuuntele alta Sunisen kommentit lauantain päivähuollosta.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,352340″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat