Teemu Suninen haastaa MM-sarjan kärkikuskin – ”Kilometrit kyllä riittävät”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen menetti asemiaan Sardinian MM-rallissa lauantaina. M-Sport Fordin suomalaiskuski lähti päivään toiselta sijalta, mutta tippui viidenneksi.

Syyt löytyvät tällä kertaa kalustosta. Pienellä budjetilla operoivan M-Sportin suorituskyky ei riitä tehdastiimejä vastaan.

– Tämä oli vähän vaikeampi päivä. Aamu alkoi ihan hyvin, mutta sitten oli pieniä tekniikkamurheita. Keskilukko ja käsijarru eivät toimineet. Saatiin huollossa asiat kuntoon ja sen jälkeen pystyin omaan maksimisuoritukseen, Suninen summasi Rallit.fille.

Neljäntenä oleva Toyotan Elfyn Evans on Sunisesta 8,5 sekunnin päässä. Kärkikolmikkoon suomalaisella ei ole enää ajamalla asiaa ilman muiden epäonnea.

– Siinä on vielä tiukka kilpailu Elfynin kanssa. Mahdollisuudet on nousta Elfynin ohi, jos oma ajo sujuu tai pienikin virhe tulee kaverille. Kilometrit kyllä riittävät. Eihän se ole kuin kaksi ja puoli sekuntia per pätkä, mitä pitää ottaa kiinni. Kaikki mahdollisuudet ovat vielä, Suninen valoi uskoa.

Katso alta Teemu Sunisen haastattelu lauantain iltahuollon jälkeen. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,352372″ ap mute]

 

Perjantain hitailla erikoiskokeilla Sunisen vauhti oli välillä mykistävää. Kalustoero on kuitenkin tullut esiin lauantain nopeavauhtisilla erikoiskokeilla.

– Totta kai harmittaa. Perjantaina hitaalla ja teknisellä osuudella pystyttiin osoittamaan se meidän vahvuus. Tänään vähän odotettiinkin, että voidaan hävitä enemmän. Tiestö on ollut tänään aika nopeaa ja se on ollut haaste meille, Suninen totesi.

Myöskään kisan päättävältä Power Stage -erikoiskokeelta Suninen ei odota isoa nippua ylimääräisiä MM-pisteitä.

– Powerilla on haastavaa tehdä eroja. Tällä hetkellä meidän suorituskyky on siinä viiden joukossa. Voi olla mahkut yhteen pisteeseen. Täytyy sitten lähempänä miettiä, että onko järkeä hirveällä riskillä ajaa sitä yhtä pistettä vai ei.

Lue myös nämä

  • Uusimmat