Quantcast

Teemu Suninen esitti kovan arvion: ”Tulee erittäin haastavaa”

Teemu Suninen lähtee jahtaamaan menestystä rallin MM-sarjan WRC2-luokasta kaudella 2023.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai tiedotti aiemmin tällä viikolla, että Suninen jatkaa Hyundain WRC2-tiimissä tänä vuonna. Suninen aloittaa kautensa helmikuussa Ruotsin MM-rallista, jonka lisäksi hänen kalenteriinsa on merkitty kuusi muuta osakilpailua.

Viime vuonna Suninen sijoittui WRC2-luokan loppupisteissä kuudenneksi, mutta nyt tavoitteet ovat huomattavasti korkeammalla Hyundai i20 N Rally2 -auton ratissa.

– Viime vuonna emme valitettavasti pystyneet näyttämään auton täyttä potentiaalia. Ajoimme uusissa ralleissa ja erilaisissa olosuhteissa kuin testeissä. Meillä oli paljon opittavaa, mutta työilmapiiri pysyi positiivisena tallissamme, Suninen sanoo.

– Mielestäni meillä on kaikki tarvittava voittoja varten. Tämän takia oli helppo päätös jatkaa Hyundailla ja etenkin nyt, kun WRC2-luokassa on luvassa äärimmäisen kova kilpailu, suomalaiskuski viittaa luokan korkeaan tasoon.

Tänä vuonna WRC2-luokassa nähdään muun muassa Oliver Solberg, Adrien Fourmaux, Yohan Rossel, Emil Lindholm ja Sami Pajari. Odotettavissa on, että voitosta on luvassa tiukka kamppailu jokaisessa kilpailussa.

– Uskon, että vuodesta tulee todella tasainen WRC2-sarjassa, sillä mestaruudesta on kilpailemassa useita huippukuljettajia, joista osalla on kokemusta WRC-luokasta. Tästä tulee kilpailukykyisin kausi moneen vuoteen, Suninen arvioi.

– Tietenkin tavoitteenani on voittaa mestaruus, mutta täytyy myöntää, että siitä tulee erittäin haastavaa. Meidän pitää saada paras irti autostamme ja tiimistämme. Haluan nähdä täyden potentiaalimme ja sen eteen olen valmis tekemään kovasti töitä.

Suninen saavutti viime kaudella WRC2-osakilpailuvoiton Katalonian MM-rallissa. Hän pääsi juhlimaan voittoa myös Suomen osakilpailussa, mutta lopulta hänelle tuli hylkäys liian kevyen etupuskurin vuoksi. Portugalin rallissa Suninen puolestaan ajoi ulos kärkisijalta viimeisellä erikoiskokeella.

– Kauden seitsemässä rallissa taistelimme voitosta viidesti. Se on hyvä tulos, kun ottaa huomioon, että auto oli suhteellisen uusi meille. Pienten virheiden vuoksi emme valitettavasti pystyneet käyttämään kaikkea potentiaalimme, mutta tällä kaudella meidän pitäisi pystyä näyttämään vahvoja tuloksia, Suninen luottaa.

Rallin MM-kausi käynnistyy torstaina Monte Carlon osakilpailulla.

Katso alta Monte Carlon MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä

  • Uusimmat