Quantcast

Teemu Suninen ensimmäistä kertaa ikoniseen ralliin – ”Tavoite on taistella kärjessä”

Teemu Suninen pääsee tällä viikolla kisaamaan ensi kertaa urallaan legendaariseen Akropolis-ralliin.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suninen kilpailee Kreikassa Hyundain Rally2-autolla. Taso WRC2-luokassa on äärimmäisen kova, sillä Sunisen lisäksi lähtöviivalla nähdään muun muassa Andreas Mikkelsen, Yohan Rossel, Emil Lindholm, Chris Ingram ja Nikolai Grjazin.

– Olen todella innoissani ensimmäisestä Akropolis-rallistani. Pätkät ovat varmasti vaikeita ja haastavia, mutta otan sen hyvänä haasteena. Olemme nähneet edellisissä kisoissa, että autostamme löytyy voittovauhtia, Suninen kertoo.

– Kisaa edeltävät testit ovat isossa roolissa, jotta pystymme ajamaan heti vaadittua vauhtia kisassa. Tavoite on taistella kärjessä. Se ei ole helppoa, mutta odotan kisaa suurella mielenkiinnolla.

Suninen taisteli WRC2-voitosta jo heinäkuussa Virossa, mutta joutui nöyrtymään toiseksi Skoda-kuski Mikkelsenin perässä. Suomen MM-rallissa jokelalainen ehti jo ruiskutella voittojuomaa, mutta myöhään sunnuntai-iltana Sunisen suoritus hylättiin.

Syy oli Hyundain WRC2-autoja ajattavan RedGrey-tiimin, sillä auton etupuskuri oli aavistuksen alipainoinen. Hyundain väliaikaisena tallipomona toimiva Julien Moncet pyytää nyt suomalaiskuskilta anteeksi.

– Olihan se iso pettymys, kun näimme, että Teemu ja Mikko (kartanlukija Markkula) menettivät Suomen rallin voittonsa. Se ei kuitenkaan ota mitään pois heidän huimalta suoritukseltaan. Teemu ja Mikko ovat näyttäneet, että he pystyvät ajamaan WRC2-luokan voitoista missä tahansa, Moncet summaa.

Kreikan MM-ralli käynnistyy torstaiaamuna testipätkällä. Itse kisa starttaa torstai-iltana yleisöpätkällä Ateenan olympiastadionilla.

Katso alapuolelta, mitä Kreikan MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat