Quantcast

Teemu Suninen ei odota liikoja Monte Carlon MM-rallista – ”En näe meitä taistelemassa voitosta”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Miika Wuorela
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarja kaudella 2020 alkaa jälleen kerran perinteisissä maisemissa Monte Carlo –rallilla. Kaksi erikoiskoetta ajetaan jo torstai-illan pimeydessä.

Kilpailun kaikki 16 erikoiskoetta ajetaan Ranskan puolella, Merialppien äkkiväärillä teillä. Tarkat nuotit takaavat optimaalisen vauhdinpidon, ja ovat myös edellytys menestykselle legendaarisessa rallissa. Teemu Suninen on päässyt hiomaan kuntoon yhdessä kartanlukijansa Jarmo Lehtisen kanssa alkuviikon nuotitusjaksolla.

Lue myös: Rallin MM-kausi käynnistyy legendaarisella kisalla – syöstäänkö Ogier Monten valtaistuimelta?

– Auto on helppo ajaa, joten en ehkä saa niin isoa etua kokemuksestani tiimikavereihini nähden. Mutta todella hienoa on päästä aloittamaan kausi näissä maisemissa, Ford-kuski Suninen myhäilee.

Katso alta kooste Monte Carlon MM-rallin testierikoiskokeesta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,316209″ ap mute ]

 

Keskiviikon testierikoiskokeen Suninen ajoi kolmesti ja teki sillä viidenneksi nopeimman ajan. Sillä saatiin varmuus siihen, mikä oli jo aiemmissa testeissä todettu hyväksi.

– Tämä ralli on aina hieman ”lottoa” rengasvalintojen kanssa. Meillä oli hyvä ennakkotesti, mutta ajoimme vain kuivalla kelillä. Niinpä luotamme paljolti viime vuonna oppimiimme asioihin.

Varsinaisia tulostavoitteita Suninen ei ole itselleen ralliin asettanut. Varmaa on vain se, että kilpakumppanit antavat jälleen kerran todella kovan haasteen. Suninen osallistuu Monte Carlo –ralliin neljättä kertaa.

– En näe meitä taistelemassa voitosta tässä rallissa, mutta kunhan hieman voimme sekoittaa Toyotan ja Hyundain pakkaa, niin se olisi hyvä tavoite. Tässä rallissa tosin yllätysmahdollisuus on aina läsnä keliolosuhteiden vaihtelusta johtuen. Onneksi minulla on kokeneet kaverit etuautossamme, joten voin luottaa heihin sataprosenttisesti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat