Quantcast

Teemu Suninen arvioi MM-rallikautensa – ”Alku oli jopa surkea”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin Teemu Suninen pitää ensimmäistä täyttä kauttaan rallin MM-sarjassa onnistuneena. Suninen antoi paikoin näyttöjä nopeudestaan, ja tärkeää kokemusta kertyi lisää.

Sunisen osalta kausi käynnistyi tahmeasti. Hänelle sattui useita ulosajoja, mutta keväästä lähtien auto pysyi varmemmin tiellä.

– Alku oli jopa surkea, kun kolmessa ensimmäisessä kisassa tuli yhtä monta virhettä. Kausi oli siitä huolimatta kokonaisuudessaan hyvä, Suninen summaa.

Alkukesällä Suninen alkoi repiä Fordistaan entistä enemmän irti, mikä näkyi heti tuloksissa. Portugalissa tuli nelostila ja Italiassa uran toistaiseksi paras tulos rallin MM-sarjassa.

– Sardiniassa yllettiin heti kakkoseksi ja noustiin sarjatilanteessakin viidenneksi. Se tuntui hyvältä ja oli tähän ikään ja kokemukseen nähden hyvä saavutus.

Lue myös: Teemu Suniselta ymmärrystä Australian MM-rallin perumiselle: ”Ei ole syytä riskeerata kenenkään elämää”

Sunisen ja kesällä hänen kartturinaan aloittaneen Jarmo Lehtisen loppukauteen mahtui myös heikompia hetkiä.

– Pari kertaa oli tekniikkamurheita, eikä ylletty pisteille. Walesissa jouduin oman virheen takia ulos kisasta ja samalla sarjasijoitus tippui muutaman pykälän, Suninen harmittelee.

MM-pisteissä yhdeksänneksi sijoittunut Suninen luottaa, että hän pystyy nostamaan tasoaan lähemmäksi maailman kärkeä tulevina kausina. Töitä on kuitenkin kovasti paiskittavana.

– Kolmen, neljän parhaan joukkoon pystyy vielä hyvänä päivänä ja järkevällä riskillä ajamaan. Sitä kovemmat tulokset vaativat vielä lisää rutiinia ja tasaisuutta.

– Se on pitkällä jänteellä mahdollista, mutta ei vielä kokemukseni puitteissa, analysoi Suninen.

Sunisella ei ole vielä sopimusta ensi vuodeksi. Hänen uskotaan jatkavan M-Sport Ford -tallissa ja Fiesta WRC -auton ratissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat