Quantcast

Teemu Asunmaa SM-pistekärkenä talvikauden päätösralliin – ”Volkswagenin vauhti aiheuttaa vähän huolta”

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan talvikausi 2019 huipentuu tulevana viikonloppuna Joensuun perinteikkääseen Itäralliin.

Itä-Suomen vuoristoradat tarjoilevat lauantaina 2.3. huiman seikkailun yhteensä 123 autokunnalle. Mukana on myös SM1-luokkaa johtava Teemu Asunmaa yhdessä tälle kaudelle uudeksi kartanlukijaksi viereen istuneen Jani Salon kanssa.

Kolme kertaa jo urallaan rallin suomenmestaruuden voittanut alavutelainen Asunmaa haluaa jatkaa viime SM-rallissa Kouvolassa aloittamaansa voittoputkea.

– Hyvä fiilis on tällä hetkellä päällä sekä nuotista että ajamisesta. Ja aika rennoin mielin pääsemme starttaamaan Joensuuhun, kun auton säädötkin ovat jo Kouvolan pohjilta hyvällä mallilla, 31-vuotias Asunmaa ennakoi SM-sarjan tiedotteessa.

Viime kaudella SM1-luokan pisteissä pronssille sijoittunut Asunmaa on löytänyt kuluvalle kaudelle rentouden tekemiseensä.

– Viime kaudella huono alku tuotti paljon pakko-onnistumisia ja puristamista. Tähän kauteen valmistautuessa treenasimme määrällisesti vähemmän, ja toisaalta panostimme siihen, että teemme asiat laadukkaammin. Hieman vähemmän olen myös tehnyt ajatustyötä ennen ralleja. Tälle kaudelle tullut kartanlukijan vaihdos on myös tuonut omaa kivaa lisätekemistä ja itseluottamusta, Asunmaa kertoo.

Yhtenä isoimmista haastajista Asunmaa näkee Emil Lindholmin, joka toi suomalaisille ralliteille upouuden Volkswagen Polo GTI R5 -ralliauton. Viime vuosina Skodan hallinnassa ollut SM1-luokan rallimenestys on nyt saanut uuden vastuksen.

– Tottakai Volkswagenin vauhti aiheuttaa vähän huolta. Auto perustuu moottorilta ja voimansiirrolta vahvasti Skodaan, mutta kori ja geometria ovat päivitettyjä. Ja onhan auto ylipäänsä kolme vuotta uudempi kehitysversio ja sen on näyttäväkin jossain.

Lue myös nämä

  • Uusimmat