Teemu Asunmaalle jälleen Suomen mestaruus – Lindholm pettyi rajusti

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK

Skoda-kuljettaja Teemu Asunmaa on voittanut rallin SM-sarjan mestaruuden toisella kaudella peräjälkeen. Asunmaa varmisti vuoden 2020 SM1-luokan tittelin voittamalla sunnuntaina päättyneen Pohjanmaa-rallin.

Asunmaa on voittanut vuosien 2019-20 lisäksi SM-sarjan kuninkuusluokan mestaruuden kaudella 2017. Alavudelta kotoisin olevan Asunmaan mestaruus varmistui kolmanneksi viimeisellä pätkällä, kun pahin uhkaaja Emil Lindholm keskeytti ulosajon myötä. Lindholm lähti kauden päätösralliin SM-sarjan piikkipaikalta, mutta uran ensimmäinen ison luokan mestaruus jäi haaveeksi.

Pohjanmaa-rallissa Asunmaan voittomarginaali oli lopulta ylivoimainen. Toiseksi sijoittunut Mikko Heikkilä oli maalissa Asunmaata perässä 40,9 sekuntia. Podiumille kipusi myös konkari Juha Salo. Rallilupaus Aleksi Röyhkiö debytoi mallikkaasti nelivetoautolla. Röyhkiö toi Skoda Fabiansa maaliin neljäntenä ennen Esa Ruotsalaista.

Asunmaa ja Lindholm miehittivät kärkitilat SM-sarjan lopullisissa pisteissä.  Heikkilä nappasi SM-pronssia. Toiseksi viimeisellä pätkällä ulos tieltä ajanut, pronssista niin ikään taistellut Juuso Metsälä tippui viidenneksi Salon ja Ruotsalaisen taakse.

SM2-luokassa voiton vei Ville Hautamäki ennen Jaro Kinnusta ja Riku Tahkoa. Hautamäki juhli kisan päätteeksi voiton lisäksi myös luokan SM-kultaa. Kinnunen oli lopullisissa pisteissä toinen ja Tahko nousi Jussi Lindbergin ohi kolmanneksi.

Kaksivetoisten SM3-luokan voittoon ajoi puolestaan Sami Pajari. Voitto nosti Pajarin luokan loppupisteissä toiseksi. Nuorukaisella jäi kauden toiseksi viimeinen kisa kokonaan väliin Viron MM-rallin vuoksi. SM3-luokan mestaruuden oli jo aiemmin varmistanut Lauri Joona.