Quantcast

Teemu Asunmaalla onnistunut testikisa – ”Ei otettu mitään turhia riskejä”

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Timo Anis
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Asunmaan uran ensimmäinen kilpailumatka Viroon toi sunnuntaina ajetusta kovatasoisesta Louna-Eesti Rallista R5-autojen luokassa viidennen sijan.

Kilpailu oli Asunmaalle ja kartanlukija Topi Luhtiselle kenraaliharjoitus ennen syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna ajettavaa Kouvolan SM-rallia. Eroa voittoon ajaneeseen Hyundain Jari Huttuseen kertyi kahdeksalla erikoiskokeella 26,9 sekuntia.

– Ihan ok, olen tyytyväinen. Tämä oli kuitenkin testikilpailu meille, niin ei otettu mitään turhia riskejä. Ajettiin siististi omaa ajoa, säädettiin ja vähän testailtiin, Asunmaa kommentoi tuoreeltaan kilpailun päättymisen jälkeen.

Kilpailussa ajettiin neljä eri erikoiskoetta ja jokainen niistä kahteen kertaan. Asunmaan mukaan suurimmat erot luokan kärkikuljettajiin syntyivät erikoiskokeella numero 2/4, jolla pituutta oli hieman alle 10,5 kilometriä.

– Kakkosella ja nelosella hävittiin toistakymmentä sekuntia yhteensä, oli varmaan vähän huono nuotti sinne tai jotain. Niillä pätkillä tiputtiin pelistä pois. Muut pätkät olivat ihan ok, Asunmaa arvioi.

Huttusen lisäksi Asunmaan edelle tuloksissa ehtivät Nikolai Grjazin, Eerik Pietarinen sekä Ole Christian Veiby, kun taas rengasrikon avauserikoiskokeella kärsinyt Teemu Suninen sijoittui Asunmaan taakse kuudenneksi.

– Ei ollut yhden yhtä tilannetta matkalla, tosi siististi tultiin ilman virheittä. Kyllähän tämä ilman muuta palveli meitä erinomaisesti Kouvolan SM-rallia silmällä pitäen, täällä oli kuitenkin aika samanluonteista tietä. Nyt on päästy ajamaan paljon erikoiskokeita ja kilometrejä on kertynyt hyvin, niin rutiini on kunnossa. Valmis ollaan syyskauden haasteisiin, Asunmaa vakuutti.,

Yleiskilpailun viiden kärjestä löytyi MM-sarjasta tutut tähtikuljettajat Ott Tänak, Kalle Rovanperä, Sebastien Ogier, Esapekka Lappi sekä Thierry Neuville.

– Olihan tämä vähän niin kuin mini-MM-ralli. Hieno kilpailu ja hyvin järjestetty kaikin puolin, Asunmaa kehui.

Rallin SM-sarjan kauden kaksi viimeistä osakilpailua ajetaan syyskuussa. Kouvolan SM-ralli on ohjelmassa lauantaina 4. syyskuuta, kun taas Seinäjoella kilpaillaan syyskuun viimeisenä viikonloppuna. Koronatauon jälkeiset testikilpailut on nyt Asunmaan osalta ajettu ja seuraavat viikot Alavuden suunnalla tehdään hienosäätöä kohti Kouvolan viikonloppua mentäessä.

– Auto puretaan ja käydään läpi kaikki huolella. Varmaan Kouvolan ”shakedown” on se mitä seuraavaksi ajetaan. Jos tulee jotain hyviä teitä tarjolle, niin voihan sitä käydä sitten ajamassa testiä, Asunmaa päätti.

Louna-Eesti-rallin R5-luokan tulokset:
1. Jari Huttunen    Hyundai 52.06,5
2. Nikolai Grjazin  Hyundai  +3,3
3. Eerik Pietarinen Skoda   +11,0
4. O.C. Veiby     Hyundai  +13,5
5. Teemu Asunmaa  Skoda   +26,9
6. Teemu Suninen  Ford   +30,6

Lue myös nämä

 • Uusimmat