Teemu Asunmaalla lähes täydellinen kisa SM-kotirallissa – ”Rallin ajaminen on todella kivaa!”

Teemu Asunmaa ja Ville Mannisenmäki dominoivat Pohjanmaan SM-rallia viikonloppuna Seinäjoen ympäristössä.
Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vaikka voittomarginaali Roope Korhoseen oli lopulta niukan oloinen 8,4 sekuntia, ei Asunmaalla ollut hädän päivää kisassa. Alavutelainen nakutteli yhdeksälle erikoiskokeelle seitsemän pohja-aikaa. Kahdella viimeisellä pätkällä mies pystyi jo varmistelemaan.

– Ajettiin puhtaasti ja sopivan rennosti koko kilpailun ajan. Saatiin vielä oikein kunnon kaatosade viimeiselle lenkille. Tämän jälkeen ajettiin kaksi viimeistä pätkää fiksusti, Asunmaa summasi.

– Olisi ehkä kannattanut ajaa kovempaa, mutta pääasia että tultiin ehjänä läpi. Kaiken kaikkiaan onnistunut viikonloppu.

Kauden avausosakilpailun väliin jättänyt Asunmaa nostaa voitolla itsensä SM-pisteissä toiseksi. Asunmaa juhli voittoa myös edellisessä kisassa Turussa. Myös Tuurin SM-rallissa talvikaudella voitto oli jo takataskussa, mutta kohtalona oli hylkäys alipainoisen auton takia.

– Nyt SM-tilanteemme näyttää taas pykälän paremmalta, vaikka mitään ei ole vielä ratkaistu. Kaksi kisaa on vielä jäljellä ja niihin jää panosta. Kiva ja helppo viikonloppu kuitenkin kokonaisuutena. Ajaminen oli rentoa, ja en puristanut turhaa missään kohtaa, Asunmaa kertoi.

– Automme balanssi oli täydellinen: se oli helppo ajaa. Kun asiat ovat näin niin rallin ajaminen on todella kivaa.

Rallin SM-kausi jatkuu Lahdessa elokuun puolivälissä, mutta sitäkin ennen Asunmaalla ajohommia piisaa.

– Seuraavaksi valmistaudutaan juhannuksen viettoon ja huolletaan auto valmiiksi Viron EM-rallia ja Suomen MM-rallia varten. Ei Viroonkaan pitkä aika ole, jo kolmen viikon päästä saadaan lykätä kovaa menemään, Asunmaa totesi.

– Suuret kiitokset Villelle, yhteistyökumppaneillemme, huollolle, sekä reitin varrella ja kotikatsomoissa meitä kannustaneille, Asunmaa kiitteli.

Lue myös nämä

  • Uusimmat