Quantcast

Teemu Asunmaalla kaksijakoinen viikonloppu Liettuassa – ”En sitten tiedä, oliko yritystä liikaa”

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Asunmaan pitkä kilpailutauko päättyi viikonloppuna, kun alavutelainen osallistui Liettuassa ajettuun Samsonas-ralliin. Maalissa Asunmaan ja kartanlukija Topi Luhtisen sijoitus oli kolmas.

Samsonas-ralli oli Asunmaalle ensimmäinen kilpailu sitten helmikuisen Joensuun SM-rallin. Yhteensä kilpailussa ajettiin perjantain ja lauantain aikana 16 erikoiskoetta, joilla oli mittaa 138 kilometriä.

– Ihan tyytyväinen saa olla. Tässä kilpailussa ei ollut oikein voitettavaa, eikä hävittävää. Olisihan se toinen sija tietysti kelvannut, mutta eipä tämä vaikuta mihinkään. Hyvä kilpailu, hienosti järjestetty tapahtuma kaikin puolin ja yleisöä oli aivan älyttömän paljon. Kyllä tämä vetää vertoja monille isoimmillekin kilpailuille, TGS Worldwiden Skoda Fabia Rally2 Evolla ajanut Asunmaa kommentoi.

Kilpailun voittoon ajoi Hyundain tehdaskalustolla kilpaillut Nikolai Grjazin, jonka voittomarginaali isäntämaan Vaidotas Zalaan nähden oli 35,7 sekuntia. Asunmaan mainitsema toinen sija meni Zalan, tämän kilpailun kaksinkertaisen voittajan, nimiin jännittävän sekuntitaistelun päätteeksi 4,5 sekunnin erolla.

– Ajo alkoi sujumaan lauantaina jo paremmin. En sitten tiedä, oliko yritystä liikaa, mutta paljon tuli pieniä virheitä. Sellaisia sekunnin, kahden juttuja. Sitten taas välillä ajettiin tosi kovaa ja onnistuttiin todella hyvin, kilpailussa yhteensä neljä pohja-aikaa kellottanut Asunmaa kertasi kaksijakoista viikonloppuaan.

– Aloitus perjantaina oli aivan liian varovaista. Välillä satoi vettä ja välillä paistoi aurinko. Väärä rengasvalintakin tuli siinä tehtyä. Muutama risteys ajettiin suoraksi, niissä hävittiin yhteensä kahdeksan sekuntia. Kaksi viimeistä pätkää asvaltilla meni tosi hyvin, Asunmaa paketoi.

Jatko-ohjelman osalta Asunmaa ei vielä osannut sanoa tässä vaiheessa mitään varmaa. Ajatuksissa on parin viikon päästä Virossa ajettava Louna-Eesti Ralli. Syksyn päätavoite on ilman muuta Suomen mestaruuden uusiminen SM1-luokassa, jonka loppuratkaisut nähdään syyskuussa Kouvolassa ja Seinäjoella. Kahteen viimeiseen osakilpailuun Asunmaa ja Emil Lindholm lähtevät tasapisteissä.

– Lauantaina ajettiin paikoitellen sellaista vauhtia, että ei ole epäselvää, etteikö SM-sarjassa voitosta sillä vauhdilla ajettaisi. Oikeasti tosi kovaa piti täällä ajaa, paikalliset kun menee todella kovaa, Asunmaa korosti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat