Teemu Asunmaalla huikea rallikamppailu Liettuassa, taipui lopulta kolmanneksi

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Merita Mäkinen

Rallin hallitseva Suomen mestari Teemu Asunmaa sijoittui kolmanneksi lauantai-iltana päättyneessä Samsonas-rallissa Liettuassa.

Skoda-kuljettaja Asunmaa kävi huikean kamppailun paikallista rallitähteä Vaidotas Zalaa vastaan. Suomalaiskuljettaja käväisi kakkossijalla 13. erikoiskokeen jälkeen, mutta viimeisen huollon jälkeen Zala otti uudestaan toisen sijan haltuunsa. Liettualainen Zala oli lopulta kisan kakkonen 4,5 sekunnin turvin ennen Asunmaata.

Asunmaa kilpaili jo neljättä kertaa urallaan Rokiskisin kaupungin ympäristössä järjestettävässä rallissa. Alavutelainen sivusi parasta loppusijoitustaan Samsonas-rallissa, sillä hän oli kolmonen myös vuonna 2017.

Venäläinen Nikolai Grjazin kuittasi Samsonas-rallin voiton reilun puolen minuutin erolla ennen Zalaa. Asunmaa jäi kärkipaikasta 40,2 sekuntia.

Grjazin, 22, on tuttu rallin MM-sarjan erikoiskokeilta. Hyundai i20 R5 -autolla kilpaileva Grjazin on MM-sarjan WRC2-luokassa toisena kauden kolmen ensimmäisen osakilpailun jälkeen.

Suomalaislupaus Sami Pajari oli mukana Samsonas-rallin kaksivetoisten kilpailussa, mutta hän joutui keskeyttämään lauantaiaamuna vetoakselin hajottua.

Arto Soininen ajoi yleiskilpailussa kuudenneksi Ford Fiesta R5 -autolla. Kokenut Kristian Sohlberg istui Soinisen rinnalla kartanlukijana.