Teemu Asunmaa yötauolle viidentenä – pöly ja rengasrikot harmeina

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Asunmaa ja kartanlukija Ville Mannisenmäki ajavat Suomen MM-rallin RC2-luokan kilpailussa viidentenä perjantain erikoiskokeiden jälkeen. Asunmaan ero kolmantena olevaan Jari Huttuseen on tasan yhdeksän sekuntia.

Asunmaa nousi heti perjantain ensimmäisellä erikoiskokeella RC2-luokassa kuuden parhaan joukkoon ja säilytti asemansa yötauolle asti.

– Ihan ok päivä. Yksi rengasrikko ja yksi vannerikko tosin mahtui matkaan, Asunmaa kommentoi perjantai-iltana toiseen kertaan ajetun Harjun erikoiskokeen jälkeen.

Rengasrikko sattui perjantain kolmanneksi viimeisellä erikoiskokeella. Kaiken lisäksi vararenkaan vanne oli rikki, mutta onneksi kahdelle viimeisellä Asunmaalle ei sattunut rengasrikkoa.

Huoltotauon jälkeen ajetulla Oittilan erikoiskokeella pöly kiusasi useita kuljettajia, myös Asunmaata.

Virtasen Jounin pölyssä ajelin loppupätkän. Kyllähän siellä päivän aikana aikatappiota on tullut, mutta se on sellaista, Asunmaa sanoi.

Luokan ylivoimaisessa johdossa perjantain jälkeen on Kalle Rovanperä, reilun puolen minuutin erolla Eerik Pietariseen nähden. Jari Huttunen on kolmantena, tasan yhdeksän sekuntia Asunmaan edellä. Huttusen ja Asunmaan väliin mahtuu vielä toinen Skodan tehdastallin kuljettaja, Ole Christian Veiby, jonka etumatka Asunmaahan on 3,7 sekuntia.

– Kolmanteen sijaan on pitkä matka ja pojat menevät varmasti todella kovaa. Koitetaan tehdä omaa parasta. Mutta ei tule olemaan helppoa, Asunmaa korosti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat