Teemu Asunmaa rennoin mielin mestaruusjahtiin – ”Ei oteta liikaa paineita”

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Asunmaa on SM1-luokan kolmantena ja vahvasti mukana mestaruustaistelussa kauden viimeiseen SM-ralliin lähdettäessä.

Lauantaina ja sunnuntaina Kokkolan maisemissa ajettavasta kaksipäiväisestä rallissa on jaossa 1,5- kertaiset SM-sarjapisteet. Kolminkertainen SM1-luokan mestari Asunmaa keskittyy myös lokakuun alussa ajettavaan Suomen MM-ralliin.

– Onhan kauden päätöskisassa aina vähän erilaiset fiilikset kuin muissa SM-ralleissa, mutta ei se kisaa kummempi kuitenkaan ole. Ei oteta liikaa paineita ja mennään hyvällä fiiliksellä. Suurin piirtein tiedetään aikaisempien kokemuksien perusteella mitä pitää tällaisessa tilanteessa tehdä, jos meinataan mestaruus ottaa.

Kaksipäiväisen kilpailun ohjelmaan kuuluu kymmenen erikoiskoetta ja 128,3 erikoiskoekilometriä. Kilpailun avauspäivänä lauantaina kaksi viimeistä erikoiskoetta ajetaan iltahämärässä sekä varsinkin viimeisen erikoiskokeen kohdalla yön pimeydessä. Asunmaalle lisävaloilla ajaminen on tuttua.

– Se tuo aina oman juttunsa, kun lisävaloilla mennään. Syksyisin kun on tummaa, lisävalot eivät valaise niin hyvin, mutta on siitäkin kokemusta, koska joka syksy ollaan lisävaloilla ajettu.

Alkuviikolla testannut Asunmaa osallistuu myös 1.-3.10. ajettavaan rallin MM-sarjan osakilpailuun Keski-Suomessa. Samoilla säädöillä ei kilpailuissa ajeta, vaan olosuhteet vaativat auton mukauttamista.

– Ollaan ajettu testiä sekä Kokkolaa että Jyväskylää varten. Kokkolaa varten ajettiin hienosäätöä ja Jyväskylää varten säädetään autoa erilaiseksi, koska aivan eri kisat ovat kuitenkin kyseessä. Toisaalta on myös hyvä Jyväskylää ajatellen ajaa täällä näin lyhyen ajan sisällä, kisavauhtisien pätkien ajaminen helpottaa aina kisatatsin ylläpitämistä.

SM1-luokan pisteet 5/6 osakilpailua: 

1. Mikko Heikkilä 86
2. Emil Lindholm  85
3. Teemu Asunmaa  79
4. Juha Salo      63
5. Aleksi Röyhkiö 43

Lue myös nämä