Quantcast

Teemu Asunmaa puolustaa kotikilpailunsa voittoa – ”Mukavaa nähdä yleisöä pätkillä”

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Hannu Rainamo / Hannuphoto
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Asunmaa lähtee SM-rallikauden neljänteen osakilpailuun Pohjanmaa-ralliin kilpailun puolustavana voittajana. Seinäjoella ajettava SM Pohjanmaa Ralli on Asunmaalle kotikilpailu.

Asunmaa ja kartanlukija Marko Salminen lähtevät reitille SM-sarjan pistejohdossa. Kilpailu on Asunmaalle kotikilpailu.

– Kiva lähteä ajamaan taas kotikulmille. Siitähän on vain vähän reilu puoli vuotta kun viimeksi täällä päin ajettiin.

Vaikka tiet ovatkin tuttuja, on Asunmaa ajanut rutkasti testikilometrejä kilpailua varten. Säädöt ovat kuitenkin pysyneet suurimmilta osin samoina kuin edellisessä osakilpailussa.

– Maanantaina ajettiin 80 kilometriä testiä. Samoilla säädöillä mennään pitkälti kuin Liedossa, ihan jotain pikkujuttuja kokeiltiin.

Asunmaan SM-sarjan pistejohto tarkoittaa aura-auton roolia kaksipäiväisessä kilpailussa. Auraamisen vaikutukset nähdään vasta kilpailupäivänä. Reitti on luonteeltaan Asunmaan mieleen.

– Perjantain nuotituksen aikana nähdään, että millainen reitti on ja missä kunnossa tiet ovat. Voi olla liukasta, kun mennään ensimmäisenä autona. Irtosoran tilanne tiedetään vasta nuotituksen jälkeen. Kilometrejä on kuitenkin reilut 120, eli hieman enemmän kuin Liedossa. Tiet ovat täällä päin aina olleet hienoja.

Pohjanmaan SM-ralli ajetaan yleisölle avoimena tapatumana. Lisäksi sääennusteiden lupaamat hellelukemat todennäköisesti houkuttelevat rallikansaa erikoiskokeiden varsille.

 Mukavaa vaihtelua nähdä yleisöäkin pätkillä. Lämmintä keliä lupailee ja voi olla, että yleisöä on pätkillä paljon. Toivotaan näin.  

Pohjanmaa-ralli ajetaan 18.-19.6. Seinäjoella. Kilpailussa ajetaan yhteensä kahdeksan erikoiskoetta ja 121,78 erikoiskoekilometriä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat