Teemu Asunmaa suosikkina SM-kotiralliin – testit jäivät kuitenkin väliin

Rallin SM-karavaani rantautuu Seinäjoelle tulevana viikonloppuna, kun Pohjanmaa-ralli käynnistyy perjantai-iltana.
Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Merita Mäkinen / Meritapix.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hallitsevalle Suomen mestarille, alavutelaiselle. Teemu Asunmaalle kauden viides osakilpailu on kuin toinen kotiralli. Asunmaa ja kartanlukija Ville Mannisenmäki lähtevät kauden viidenteen osakilpailuun hakemaan toista perättäistä voittoa Länsirannikon SM-rallin jäljiltä.

Seinäjoelle keskittynyt ja Pohjanmaan lakeuksilla ajettava kilpailu on alavutelaiselle kauden toinen kotikilpailu aiemmin keväällä ajetun Tuurin SM-rallin jälkeen.

– Toista kertaa muutaman kuukauden sisään ajetaan Pohjanmaalla, ja Seinäjoki onkin ikään kuin toinen kotiralli. Reitillä ei kuitenkaan näyttäisi olevan ihan hirveästi tuttuja pätkiä viime vuosilta, eli tutumpiakin Pohjanmaan ralleja on ollut. Mukavaa päästä tekemään uutta nuottia, on aina mukavaa ajaa uusia pätkiä, Asunmaa kertoo.

Helteisen kesän keskeyttäneet sateet hankaloittivat Asunmaan testejä sunnuntaina. Vaikka sateet hankaloittivat kilpailuun valmistautumista, toivottaa hallitseva Suomen mestari ne ilolla vastaan.

– Meidän piti ajaa testiä sunnuntaina, mutta sää oli niin huono, etten nähnyt järkeväksi lähteä ajamaan. Valmistautumiseksi jääkin siis Turun SM-ralli. Ajetaan ykkönen tunnustellen, se riittää testiksi, Asunmaa miettii.

– Sen verran on satanut lähiaikoina, että reitin pitäisi olla aika kosteaa. Irtosoran pitäisi olla suureksi osaksi kadonnut, joten lähtöpaikalla tuskin on suurta merkitystä. Pöly tuskin nousee myöskään haitaksi, Asunmaa jatkaa.

Selvää on, että kotikisaansa ajava Asunmaa on rallin ehdoton voittajasuosikki. Ykköstila tekisi kiistatta myös hyvää, jos mies vielä mielii taistella SM-tittelistä. Asunmaa jätti kauden ensimmäisen SM-rallin väliin ja koki hylkäyksen Tuurissa maaliskuussa, joten piste-eroa on kertynyt kärkeen.

– Yritetään jatkaa siitä, mihin Turussa jäimme. En ole vieläkään miettinyt tätä sarjaa sarjana eteenpäin. Ajetaan yksi kisa kerrallaan mahdollisimman hyvin, Asunmaa sanoo.

– Viisi kertaa olen Pohjanmaan voittanut, joten ei tässä muuta tavoitetta voi olla kuin ykköstila. Parhaamme yritämme, ja olisi mukava ajaa muutaman vuoden tauon jälkeen se kuudes voitto.

Lue myös nämä

  • Uusimmat