Quantcast

Teemu Asunmaa otti komennon Pohjanmaan SM-rallissa

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Hannu Rainamo / Hannuphoto
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Skoda-kuski Teemu Asunmaa oli vahvimmassa vauhdissa Pohjanmaan SM-rallin kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella perjantai-iltana.

Avauspätkälle Asunmaa tykitti pohja-ajan ja oli toisella EK:lla neljänneksi nopein. Kokonaistilanteessa Asunmaa johtaa 3,8 sekunnin erolla ennen konkari Juha Saloa.

– Ensimmäisenä pätkällä on aina vähän ikävää mennä, kun piirretään muille jäljet. Pitää vain koittaa puskea menemään huomenna, SM-sarjaa johtava Asunmaa kommentoi.

– Ei nämä pätkät olleet minulle niitä omimpia. Ajoin molemmat erikoiskokeet varmasti ja melko rauhallisesti. Etenkin illan toisen EK:n jälkeen ajattelin, että olisimme olleet rallissa kolmantena, joka
olisi ollut huomiselle hyvä lähtöpaikka. Tein pari virhettäkin, mutta muuten hyvä aloitus, Salo puolestaan summasi.

Toiselle pätkälle pohjat ajanut Aleksi Röyhkiö on rallissa kolmantena 5,3 sekuntia Asunmaan takana. Kaksi edellistä SM-rallia voittanut Mikko Heikkilä ajaa neljäntenä 7,6 sekuntia kärjen takana.

– Otettiin hieman varovaisemmin ykkönen, kuten suunniteltiinkin. Kakkonen tuntui tulevan todella hyvin. Pitoa oli yllättävän hyvin, vaikka oltiinkin toisena autona liikenteessä, Heikkilä totesi.

Emil Lindholm pitää hallussa viidettä sijaa ennen Jukka Ketomäkeä ja Jari Kihlmania. SM2-luokassa johtopaikalla on Anssi Rytkönen, joka nykäisi noin kuuden sekunnin johtoaseman ennen Ville Hautamäkeä ja Jaro Kinnusta.

SM3-luokassa johtopaikalla on Lauri Joona niukalla seitsemän kymmenyksen erolla ennen Henri Hokkalaa. Heikki Koski-Lammi on kolmantena 5,5 sekuntia Joonan takana.

Lauantaina Seinäjoen ympäristössä ajettavassa kilpailussa kaasutellaan vielä kuusi erikoiskoetta.

– Aika makeita teitä odotettavissa. Ne tiet eivät ole samantyylisiä kuin tänään. Huomenna ei myöskään ole käytännössä yhtään mutkissa leikkaamista estävää tolppaa ja siitä olen tyytyväinen. Ja nyt ei
ainakaan olla minuuttia perässä niin kuin viimeksi Liedossa. Kaikki pelasi hyvin. Automme antaa mahdollisuudet mennä kovempaakin. Tarkoitus olisi huomenna muuttaa taktiikkaa ja alkaa menemään, yleiskilpailun kakkonen Salo suunnitteli.

Pohjanmaan SM-ralli, tilanne 2/8 ek jälkeen:
 1. Teemu Asunmaa  Skoda 15.40,2
 2. Juha Salo    Skoda  +3,8
 3. Aleksi Röyhkiö Skoda  +5,3
 4. Mikko Heikkilä Skoda  +7,6
 5. Emil Lindholm  Skoda  +8,4
 6. Jukka Ketomäki Skoda  +26,1
 7. Jari Kihlman  Skoda  +28,1
 8. Anssi Rytkönen Mitsu  +34,7
 9. Jari Liiten   Skoda  +36,4
10. Ville Hautamäki Mitsu  +40,5
11. Jaro Kinnunen  Mitsu  +40,9
12. Kalle Markkanen Skoda  +43,0

Lue myös nämä

 • Uusimmat