Tässä on Skodan täyssähköinen ralliauto (video) – kova tavoite heti ensi kaudella

Skoda Fabia RE-X1
Skoda Fabia RE-X1. Kuva: Kreisel Electric
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Itävaltalaisella Kreisel Electricillä ja rallikonkari Raimund Baumschlagerin BRR-tallilla on kunnianhimoinen tavoite Itävallan rallisarjassa kaudella 2021.

Kreisel Electric on kehittänyt täyssähköisen version Skoda Fabia -ralliautosta. Skoda Fabia RE-X1 -auto muistuttaa ulkoisesti Skodan Rally2-luokituksen Fabiaa.

– Ulkokuorena on Skoda, mutta sisäpuolella kaikki on täysin uutta pohjapanssarista lähtien, Kreisel Electricin kehitys- ja tutkimusosaston johtaja Philipp Kreisel kertoi saksalaiselle Rallye Magazinille.

Skoda Fabia RE-X1 -autolla on ajettu testiä yli tuhat kilometriä viime kuukausien aikana. Noin 1 300 kiloa painavan auton sähkömoottoreista irtoaa tehoa 500 kilowattia.

Jos video ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Alun perin uudella sähköralliautolla oli tarkoitus ajaa testimielessä etuautona Itävallan rallisarjan kilpailuissa. Nyt sähköisiä Skodia on valmiina kaksi kappaletta, jotka aiotaan laittaa lähtöviivalle kilpanumerot kyljissä.

Toiseen autoon on tarkoitus istuttaa Raimund Baumschlager, joka on voittanut Itävallan rallimestaruuden peräti 14 kertaa ja johtaa BRR-talliaan. Toisen Skodan puikkoihin istuu todennäköisesti Philipp Kreisel.

– Meidän pitää käyttää parhaita kuljettajia, täräytti Kreisel, joka on aiemmin osallistunut kahteen ralliin Itävallassa.

Huhujen mukaan Kreisel Electricin ja BRR:n tavoitteena on valloittaa Itävallan mestaruus jo ensi kaudella.

– Emme halua hävitä. Kaikkien tavoitteena on voittaa. Vuosi 2021 on oppivuosi meille, mutta haluamme nähdä, kuinka pitkälle rahkeemme riittävät, Philipp Kreisel sanoi.

Skoda Fabia RE-X1 -autolla suoriutuminen kokonaisesta rallista herättää vielä kysymyksiä. Esimerkiksi siitä ei ole varmuutta, pitäisikö rallien aikatauluihin tehdä muutoksia, jotta Skodaa ehdittäisiin lataamaan riittävästi.

Philipp Kreiselin mukaan autolla on tehty simulaatioita kansallisista ralleista.

– Olisimme päässeet maaliin jokaisessa rallissa, Kreisel kertoi.

Manfred Stohl epäilee vahvasti maanmiehensä Kreiselin väitettä. Stohlin perustama Stard on ollut yksi sähköisen moottoriurheilun edelläkävijöistä.

– Jos katsotaan Itävallan rallisarjan osakilpailuja vuodelta 2019, kokonaisen rallin ajaminen ei olisi mahdollista ilman muutoksia aikatauluun ja sääntöihin. Järjestäjien pitäisi venyttää siirtymiä 10-15 minuuttia, jotta sähköauto voitaisiin ladata välillä. Kreiselkaan ei pysty lataamaan autoa neljässä minuutissa, Stohl sanoi.

Kreisel Electricin teknologiaa on tarkoitus hyödyntää myös rallicrossin MM-sarjassa kaudesta 2022 lähtien. Lisäksi yhtiö tekee yhteistyötä saksalaisen Compact Dynamicsin kanssa, joka kehittää hybridiyksikköä rallin MM-sarjaan kaudeksi 2022.

Lue myös nämä