Quantcast

”Tasaisuutta ja varmuutta pitäisi vielä saada” – 17-vuotiaalla rallilupauksella kovat tavoitteet kesäkaudelle

Toni Herranen
Toni Herranen. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

17-vuotiaan Jäälistä kotoisin olevan Toni Herrasen kisakausi jatkuu tänä viikonloppuna, kun rallin SM -sarjan kesäkausi polkaistaan käyntiin Liedon maisemissa.

Myös MM-sarjassa tällä kaudella debytoineella Herrasella on nyt takana kolme kilpailua Rally4 -luokan Ford Fiestalla. Nuorukainen on ajoittain tyytyväinen alkukauden esityksiinsä, mutta löytää omasta ajosta myös parannettavaa.

– Autosta ei ole vielä hirveästi kokemusta, mutta vauhtia löytyy jo ajoittain hyvin. Tasaisuutta ja varmuutta pitäisi vielä saada omaan tekemiseen enemmän, mutta se toki tulee kokemuksen kautta, Herranen lupaa.

Rallin SM-sarja palaa lähes kolmen kuukauden tauolta, kun kuljettajat pääsevät tositoimiin viikonloppuna.

– Nyt tässä on ollut hyvin aikaa treenata ajamista, nuottia ja fysiikkaa. AKK:n ajovalmennusleirillä saatiin myös autoa hyvin säätöihin.

Viime viikonloppuna Herranen osallistui kartanlukijansa Sebastian Virtasen kanssa testimielessä Mäntsälässä ajettuun Aero Rallin. Tuloksena reilu luokkavoitto ja pohjat jokaisella erikoiskokeelle.

– Mäntsälästä saatiin hyvää fiilistä ajoon. Se sujui oikein hyvänä treeninä tähän kisaan. Tällä viikolla ajettiin vielä vähän asfvlttitestiä, säädettiin rengaspaineita sun muuta, Herranen kertoo.

Liedon rallissa ajetaankin poikkeuksellisesti kaikki perjantain kolme erikoiskoetta asvaltilla. Tämä on SM-sarjassa erittäin harvinaista, eikä monilla kotimaan kuljettajilla ole kestopäällysteeltä juurikaan kisakokemusta.

– Mun mielestä oikein mielenkiintoinen homma, joka tuo lisämaustetta ja sekoittaa pakkaa. Tulee varmasti jonkin verran eroja heti alussa, mutta ei haittaa ollenkaan.

– Innolla odotan, että pääsee taas kunnolla ajamaan. Olen aina tykännyt kesäkisoista, joten hyvillä fiiliksillä lähdetään, Herranen toteaa mielissään.

Lue myös nämä

  • Uusimmat