Quantcast

Tänakilta tunnustus: Toyota ei vieläkään tunnu minun autoltani

Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ott Tänak on ollut huippuiskussa kahdessa edellisessä MM-rallissa, mutta siitäkään huolimatta hän ei ole täysin tyytyväinen Toyota Yaris WRC -autoon.

Tänak ajoi vakuuttaviin voittoihin Suomen ja Saksan osakilpailuissa ja nousi samalla tappelemaan tosissaan tämän kauden maailmanmestaruudesta. Toyotan virolaistähti on 36 pisteen päässä MM-sarjaa johtavasta Hyundain Thierry Neuvillesta, kun kaudesta on ajamatta neljä osakilpailua.

Yaris WRC on osoittanut kilpailukykynsä viime ralleissa, mutta Tänakin mukaan autosta voisi saada vieläkin enemmän irti.

– Minusta ei vieläkään tunnu, että se olisi minun autoni. Voisimme parantaa vielä muutamia asioita, ja olemmekin paiskineet töitä uusien asioiden eteen, Tänak kertoi Autosportille.

– Meillä on hyvä moottori, siitä saatiin parempi osoitus Saksassa kuin Suomessa. Kyse on enemmänkin väännöstä ja kiihdytyksestä kuin huippunopeudesta. Kun saamme uudet asiat autoon, voimme olla nopeampia, ja minulla olisi miellyttävämpi tunne autossa, virolaiskuski lisäsi.

Tänakin mukaan parannettavaa löytyy etenkin Yariksen alustasta.

– Haluaisimme saada auton toimimaan paremmin erityisissä olosuhteissa. Kun on kuivaa ja puhdasta, kaikki toimii, mutta vaikeammissa olosuhteissa meillä on ongelmia, Tänak kuvaili.

Tallipäällikkö Tommi Mäkisen mukaan talli on jo ryhtynyt hommiin kehittääkseen autoa.

– Olemme tutkineet voimansiirtoa, tasauspyörästöä ja nyt tutkimme jousitusta sekä geometriaa, jotta näemme, voimmeko tehdä vielä jotain, Mäkinen kertoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat