Tänak selittää, miksi toimi Ogierin kuriiripalveluna – ”Me teimme sen turvallisuuden takia”

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan moninkertainen mestari Sebastien Ogier sijoittui viime viikonloppuna ajetussa Sardinian rallissa toiseksi. Ranskalainen oli kisan jälkeen kuitenkin jopa hylkäystuomion alla, sillä kartturi Julien Ingrassia unohti aikatarkistuskortin toiseksi viimeisen erikoiskokeen maaliin.

Asiaa on jo käännelty sekä tavallisessa mediassa että sosiaalisessa mediassa monelta kantilta. Joidenkin mielestä hylkäys olisi ollut ainoa oikea tuomio sääntökirjojen mukaan, kun taas toiset kannattavat asian urheilullista puolta. Ogier taipui viimeisellä erikoiskokeella toiseksi, kun Hyundain Thierry Neuville nousi 0,7 sekunnin turvin voittoon.

Ogierin unohtuneen aikatarkistuskortin toimitti lopulta perille Toyotan kaksikko Ott Tänak – Martin Järveoja. Ogier olisi voinut ajaa takaisin edellisen erikoiskokeen maaliin, mutta se olisi ollut reittikirjan vastaista ja tuonut tuntuvan aikasakon. Toinen kilpailijapari ei myöskään saisi auttaa kisatoveriaan, mutta Tänak selitti asiaa näin:

– Me teimme sen turvallisuuden takia. Tie oli erittäin kapea ja sitten siellä juoksi järjestäjä aikakortin kanssa. En halunnut joutua vastakkain sillä kapealla tiellä Ogierin kanssa, joka olisi tullut hakemaan korttia takaisin. Oli helpompaa vain viedä se hänelle, Tänak selittää WRC.comin verkkosivuilla.

Vaikka Tänakin kuriiripalvelun myötä Ogier pääsi starttaamaan ajoissa viimeiselle Power Stage -erikoiskokeelle, sai hän tempustaan muistutuksen. Tuomaristo langetti 10 000 euron sakot puolustavalle mestarille sekä ehdollisen pistemenetyksen. Eli jos vastaavaa tapahtuu vielä tämän kauden aikana, menettää Ogier kisan pisteet.

Sivuhuomautuksena se, että kymppitonni taitaa olla promillen luokkaa Ogierin vuosiansioista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat