Tänak palasi Suomen MM-rallin johtoon – ”Ott menee tosi kovaa”

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan virolaiskuski Ott Tänak palasi Suomen MM-rallin johtoon yhdeksännellä erikoiskokeella Ässämäessä. Tänak tykitti pohja-ajan 1,8 sekunnin erolla ennen tallikaveriaan Esapekka Lappia.

Tänak johtaa kisaa nyt sekunnin erolla ennen Citroenin Mads Östbergia. Toyotan Jari-Matti Latvala on rallissa kolmantena. Latvalan ero kärkeen on 21,2 sekuntia.

– Ott menee tosi kovaa, ihan uskomatonta vauhtia. Myös minulla meni tämä pätkä ihan hyvin. Vähän ehkä varoin kiviä liikaa, Latvala sanaili pätkän maalissa Ylen Ralliradiolle.

Toyotan Esapekka Lappi jatkaa rallissa kahdeksantena. Pieksämäkeläinen jahtaa edellä meneviä Ford-kuskeja Elfyn Evansia ja Sebastien Ogieria. Kolmikko on vain 6,4 sekunnin sisässä.

– Kaikki on kunnossa. Pätkä oli aika rajussa kunnossa lopussa. Kiviä oli tosi paljon. Yhdessä jarrutuksessa löi tosi kovaa oikeaan etukulmaan. Toivottavasti mitään ei mennyt rikki, Lappi totesi.

Toyota nappasi Urrian toisella lenkillä ensimmäisen kolmoisvoiton pätkäajoissa, sillä Latvala oli ek:n kolmanneksi nopein. Fordin Teemu Suninen on kokonaistilanteessa neljäntenä 32,4 sekuntia Tänakin perässä.

– Meni aika huonosti. Tiet oli huonossa kunnossa, niin aloin liikaa varomaan. Sen takia kello kävi liikaa, Suninen sanoi.

Viidentenä rallissa ajaa Uuden-Seelannin Hyundai-kuski Hayden Paddon . Paddon jahtaa tiukasti edellä menevää Sunista. Suomalaisen etumatka on niukat 1,3 sekuntia.

Perjantaina Suomen MM-rallissa ajetaan vielä kaksi erikoiskoetta.

Suomen MM-rallin tilanne EK9/23 jälkeen:
 1. Ott Tänak     Toyota   58.56,9
 2. Mads Östberg    Citroen  +1,0
 3. Jari-Matti Latvala Toyota  +21,2
 4. Teemu Suninen   Ford   +32,4
 5. Hayden Paddon   Hyundai  +33,7
 6. Elfyn Evans    Ford   +52,1
 7. Sebastien Ogier  Ford   +55,9
 8. Esapekka Lappi   Toyota  +58,5
 9. Craig Breen    Citroen +1.04,6
10. Thierry Neuville  Hyundai +1.51,1

Lue myös nämä