Quantcast

Tänak ajaa omassa luokassaan – Lappi lähestyy Sunista

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viron Ott Tänak on täysin omassa luokassaan rallin MM-sarjassa. Lauantaina Tänak on päässyt matkaan hyvältä lähtöpaikalta ja on pystynyt ajamaan varsin riskittömästi. Pihlajakosken erikoiskokeelle Tänak tykitti pohjat 4,7 sekunnin erolla ennen kokonaistilanteessa toisena olevaa Citroenin Mads Östbergia.

– Ei tämä ollut mitään kovaa puskemista kuten eilen. Ei siihen ole myöskään mitään tarvetta. Meidän pitää vain löytää oma vauhtimme, Tänak sanoi Ylen Ralliradion lähetyksessä.

– Me vähän katselemme muiden vauhtia. Yritämme nostaa vauhtia askel askeleelta. Nyt tuntuu jo ihan hyvältä. En kuitenkaan halua tiedä mitään tyhmää. Näissä vauhdeissa haluaa pysyä tiellä, Östberg puolestaan summasi.

Östbergin ero Tänakiin on 19 sekuntia. Toyotan kokenut suomalaiskuski Jari-Matti Latvala on kolmantena jo muhkeat 37 sekuntia tallikaveriaan perässä.

– Ott menee nyt omassa luokassaan. Hänen vauhtiinsa ei näytä olevaan asiaa. Kivaa oli ajaa ja pätkä oli tosi hieno. Yritin lisää löytää vauhtia, Latvala totesi.

Hyundain Hayden Paddon on rallissa neljäntenä takanaan Fordin Teemu Suninen. Toyotan Esapekka Lapilla on kova jahti päällä. Aamun avauserikoiskokeella Lappi ohitti jo Fordin kaksikon Sebastien Ogierin ja Elfyn Evansin. Ero edellä menevään Suniseen on enää 5,9 sekuntia.

Skodan yksityistallissa ajava Eerik Pietarinen ajoi WRC2-luokassa pohja-ajan 2,2 sekunnin erolla ennen Kalle Rovanperää, joka kuitenkin johtaa luokkaa yhä tuntuvalla 39,2 sekunnilla.

– Ei oikein löytynyt hyvää rytmiä. Olin paikka paikoin liian varovainen, mutta ollaan turvallisesti pätkän maalissa. Se on tärkeintä, Rovanperä sanaili.

Aamupäivällä Suomen MM-rallissa ajetaan vielä kaksi erikoiskoetta.

Suomen MM-rallin tilanne EK13/23 jälkeen:
 1. Ott Tänak     Toyota 1.15.51,3
 2. Mads Östberg    Citroen   +14,3
 3. Jari-Matti Latvala Toyota   +31,6
 4. Hayden Paddon   Hyundai   +50,6
 5. Teemu Suninen   Ford    +1.00,4
 6. Esapekka Lappi   Toyota   +1.12,6
 7. Elfyn Evans    Ford    +1.18,8
 8. Sebastien Ogier  Ford    +1.20,4
 9. Craig Breen    Citroen   +1.52,6
10. Thierry Neuville  Hyundai   +2.22,4

Lue myös nämä

 • Uusimmat