Talviralleissa huikeat olosuhteet – F-Cup käynnistyi Ilomantsissa, hanki pölisi myös Tikkakoskella

Joonas Lindroos
Joonas Lindroos. Kuva: AKK/Marko Kyöstilä
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin legendaarinen F-Cup käynnistyi lauantaina, kun kauden avausosakilpailu ajettiin Ilomantsin ympäristössä.

Viime vuonna F-rallisarjassa nuottiluokan mestaruuden voittanut Joonas Lindroos oli vakuuttavassa vauhdissa Ilomantsi-rallissa, jossa ajettiin viisi erikoiskoetta. Lindroos oli ykkönen jokaisella pikataipaleella ja kuittasi nuottiluokan voiton reilun minuutin erolla Ville Hanhisuantoon.

– Alku lähti hienosti. Varsinkin parittomat pätkät olivat hyvässä kunnossa ja muutenkin reitti oli erinomainen. Viimeisellä erikoiskokeella hämärä haittasi aluksi, mutta pimeyden tultua oli helpompi päästellä. Yllätys oli, kun päätöspätkä oli leveämpi kuin nuotituksessa. Tästä on hyvä jatkaa, BMW-kuljettaja Lindroos kertoi F-Cupin tiedotteessa.

Kalle Asikainen otti voiton pienemmässä nuottiluokassa 40 sekunnin marginaalilla Max Karhapäähän.

Nelivetoluokassa Toni Lauronen ajoi voittoon niukalla 0,9 sekunnin erolla ennen Jaakko Laviota. Lauronen ei ajanut Cup-pisteistä, joten Lavio korjasi suurimman pistepotin.

– Kaikki kunnia Tonille, joka ajoi erittäin hienosti. Meillä oli mahdollisuutemme päätöspätkällä. Vaikka sinne tuli pohjat, niin hävisimme, kun saimme edellä ajaneen kiinni ja jouduimme parisen kilometriä ajamaan lumipölyssä. Hieno kisa ja ennen kaikkea hieno reitti, Lavio sanoi.

Yleisessä luokassa Juha Högström ajoi ykköseksi ennen Markku Artjokea, joka jäi 11,1 sekuntia kärjestä.

Ilomantsi-ralli ajettiin virallisesti ilman yleisöä, mutta rallikansaa oli löytänyt pätkien varsille, kuten alla olevalta videolta näkyy.

Jos video ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Hanget pölisivät lauantaina myös Tikkakoskella, missä ajettiin Habittaako-ralli. SM-sarjasta tuttu Juuso Metsälä ajoi neljän erikoiskokeen kilpailussa ykköseksi 44,7 sekunnin erolla Tuomas Skantziin.

Metsälä ja Skantz kilpailivat Skoda Fabia R5 -kalustolla Tikkakoskella. Kolmanneksi sijoittunut Saku Vierimaa kilpaili Mitsubishi Lancerilla.

Olosuhteet olivat talvirallille ihanteelliset myös Habittaako-rallissa, joka niin ikään keräsi rallifaneja pätkille.

Katso alta videoita Habittaako-rallista:

Jos video ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Jos video ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat