Quantcast

Talvikausi yllätti Niko Mäkisen odotukset – SM-kakkosena kesän kisoihin

Niko Mäkinen. Kuva: Tomi Hänninen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Laihian Urheiluautoilijoita edustavan Niko Mäkisen kausi rallin SM-sarjassa on lähtenyt käyntiin tavoitteiden mukaisesti. SM3-luokassa kartturi Jarno Ottmanin kanssa ajava Mäkinen on ollut palkintokorokkeella kauden jokaisessa kilpailussa. Tunturitallissa Mäkinen ajoi toiseksi, kaksi seuraavaa osakilpailua ovat tuoneet kolmossijat.

Ford Motorcraft Rally Teamissa kilpaileva Mäkinen on sarjassa talvikauden jälkeen toisena.

Kauden kolmas kilpailu, Ouneva Group SM-Itäralli ajettiin Joensuun ympäristössä, Mäkisen ja Ottmanin tähtäin oli jälleen asetettu palkintokorokkeelle.

– Lähdettiin Joensuuhun sillä mielellä, että nostetaan vähän vauhtia, ja katsotaan aluksi millaiseksi kisa alkaa muodostua. Järjettömiä riskejä ei ole tässä vaiheessa kautta syytä ottaa.

Kilpailussa ajettiin kuusi erikoiskoetta, aamupäivän repäisyn jälkeen tultiin huoltotauolle, ja Mäkinen oli ihan tyytyväinen menoon, mutta parannettavaakin oli. Sarjaa johtava Jaro Kinnunen oli siirtynyt johtoon, sarjassa kolmantena oleva Samuli Vuorisalo oli toisena.

– Lähti hyvin, huomattiin että tästä tulee ainakin näin alkuun kolmen kauppa. Jaro Kinnunen oli muutamia sekunteja nopeampi, Samuli Vuorisalo taas tuli aika samaan tahtiin meidän kanssa. Kolmoseen en ole tyytyväinen, oltiin toisena mutta se ei onnistunut ja pudottiin kolmanneksi, Vuorisalo meni ohi.

Huoltotauon jälkeen ajettiin kolme erikoiskoetta, niillä oli pituutta yhteensä lähes kuusikymmentä kilometriä. Oskolan 36 kilometriä pitkä erikoiskoe sujui Mäkiseltä hyvin ja hän nousi toiseksi ohi Vuorisalon. Viidennellä pätkällä Vuorisalo kuittasi paikan takaisin, ja viimeiselle lähdettäessä eroa kaksikon välillä oli vain kolme sekuntia.

– Vitosen lopussa ajettiin kaverin Mitsu kiinni, oli ollut varmaan rengasta vaihtamassa tai jotain, mutta pari kilometriä tultiin lumipölyssä. Viimeiselle lähdettiin kyllä oikein ajamaan, mutta maltilla ettei olla hangessa. Vuorisalo ajoi pätkälle pohjat ja me oltiin toisena, joten kolmanneksi korkeimmat pisteet tuli tästä kisasta.

– Kokonaisuutena olen talvikauteen tosi tyytyväinen, se jopa ylitti omat odotukset. Jarno Ottman ja koko tiimi on tukenut ja ollut suunnitelmien takana, kaikki on toiminut. Vauhti on noussut ja kehitys menee oikeaan suuntaan, summaa Mäkinen kauden kolme ensimmäistä SM-rallia.

Rallin SM-sarja jatkuu toukokuussa Kouvolassa ja päättyy syyskuun lopussa Turkuun.

Sarjatilanne SM3-luokka 3/7

1) Jaro Kinnunen 84p
2) Niko Mäkinen 55p
3) Samuli Vuorisalo 36p
4) Jussi Lindberg 36p

Lue myös nämä

  • Uusimmat