Talvikaudella luokkaansa dominoinut Esa Ruotsalainen maltillisin mielin – ”Puolet sarjasta on ajamatta”

Esa Ruotsalainen
Esa Ruotsalainen. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kolmella luokkavoitolla tämänvuotisen rallin SM-sarjan aloittanut Esa Ruotsalainen aikoo jälleen SM2-luokan kärkeen, kun kauden neljäs osakilpailu ajetaan lauantaina Riihimäellä.

Kyseessä on kesän ensimmäinen osakilpailu, joten voimasuhteet voivat olla sorapinnalla erilaiset. Saarijärveläinen Mitsubishi Lancer -kuljettaja lähtee kuitenkin matkaan sillä ajatuksella, että kuohujuomaa suihkutetaan rallien jälkeen myös kesän kisoissa.

– Kovasti on touhuttu, että kalusto ja kuljettajat olisivat yhtä hyvässä iskussa kuin talvella. Kaksi hyvää testipäivää on takana ja kaikki on kunnossa. Uskon valmistautumisen olevan hyvä, mutta varmasti monet muutkin ovat tehneet kotiläksynsä huolella, Ruotsalainen arvioi.

– Vaikka tilanne sarjataulukossa on nyt mitä parhain, täytyy muistaa, että yli puolet sarjasta on ajamatta. Tavoite on tottakai ajaa voitosta myös sorapinnalla. SM1-luokan potiessa osallistujapulaa on meidän kakkosluokkaan valunut mukavasti uutta porukkaa ja päivitettyä kalustoa. Taatusti on tiukat kisat luvassa!

Katso alta ennakko Riihimäen SM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Tuotanto: AKK

Esa Ruotsalainen ja kartanlukija Hannu Lamminen kilpailevat Riihimäki-rallissa numerolla 34. Kilpailu käynnistyy lauantaina klo 11.31 ja yhdeksän erikoiskokeen jälkeen menestyjiä juhlitaan maalipaikalla klo 19.30 alkaen.

SM2-luokan pisteet 3/7 osakilpailun jälkeen:

1. Esa Ruotsalainen 84
2. Ville Hautamäki 61
3. Timo Mäenpää 36

Lue myös nämä

  • Uusimmat