Tältä kuulostaa Opelin sähköiseen ralliautoon kehitetty äänijärjestelmä – ”Emme halunneet jäljitellä polttomoottorin ääntä”

Opel Corsa-e Rally
Opelin sähköinen Corsa-e Rally. Kuva: Opel Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Opel Motorsport on kehittänyt ainutlaatuisen äänijärjestelmän täysin sähköiseen Corsa-e Rally -autoonsa.

Corsa-e Rally -kilpurin debyytti nähdään ja kuullaan kuukauden kuluttua Saksan rallisarjan avaavassa Sulingen-rallissa, jossa ajetaan myös sähkö-Corsille tarkoitetun ADAC Opel e-Rally Cupin pisteistä.

Saksan moottoriurheiluliitto vaatii, että ralliautoista lähtee ääntä, joten sähköiseen Opeliin oli kehitettävä äänijärjestelmä.

Nyt Corsaan on istutettu eteen ja taakse kaiuttimet, jotka on kytketty vahvistimeen. Vahvistin saa puolestaan signaalin ohjainyksiköstä, jonka ohjelmisto kerää dataa autosta.

Opel Corsa-e Rally
Toinen kaiutin löytyy auton perästä. Kuva: Opel Motorsport
Opel Corsa-e Rally
Toinen kaiutin on keulassa. Kuva: Opel Motorsport

Järjestelmä tuottaa ääntä kierroslukujen perusteella. Äänenvoimakkuudelle on kaksi erillistä asetusta: hiljaisempi siirtymille ja kovaäänisempi erikoiskokeille.

Opelin digitaalinen ääni ei pärise. Autonvalmistaja kehitti sähköautolle omaperäisen saundin.

– Emme halunneet yksinkertaisesti jäljitellä polttomoottorin ääntä vaan luoda uniikin sähköäänen, joka sopii tähän projektiin, Opel Motorsportin johtaja Jörg Schrott kertoo.

– Olemme tyytyväisiä tulokseen ja vakuuttuneita siitä, että ääni innostaa myös faneja erikoiskokeiden varsilla, vaikkakin se on tarkoituksella erilainen kuin klassisessa polttomoottorilla varustetussa ralliautossa.

Äänijärjestelmä pääsee ensimmäiseen kunnon testiinsä Sulingen-rallissa 7.-8. toukokuuta. Opel e-Rally Cupissa ajetaan kaikkiaan kahdeksan osakilpailua. Yksi osakilpailuista järjestetään elokuussa Tshekin EM-rallin yhteydessä.

Kuuntele alta, millainen ääni lähtee sähkö-Corsaan kehitetystä järjestelmästä.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,370828″ ap mute]

Lue myös nämä