Quantcast

Tallipomon suunnitelma: Oliver Solberg ravistelee WRC-tiimiä Lapissa – ”Pitää reagoida ja potkaista tuplasti kovempaa takaisin”

Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo toivoo, että Oliver Solberg pystyy herättämään tiimin parempaan iskuun ensi viikolla ajettavassa Rovaniemen MM-rallissa.

Solberg siirtyi täksi kaudeksi Hyundain WRC2-tiimiin kaksivuotisella sopimuksella, mutta hän saa ylennyksen WRC-auton rattiin MM-sarjan talvirallissa. Ruotsin lipun alla kilpaileva Solberg ajaa napapiirillä 2C Competition -tiimin Hyundai i20 WRC:llä.

Solberg ajoi hiljattain ensimmäisen WRC-testinsä, kun Hyundai-kuljettajat kävivät hakemassa Lapissa säätöjä MM-osakilpailua varten. Solbergiin ei kohdistu kovia odotuksia WRC-debyytissä, mutta Adamo toivoo, että vasta 19-vuotias kuljettaja pystyy auttamaan Hyundaita pettymykseen päättyneen avauskisan jälkeen.

– Tämä on yksi apukeino asioiden ravistelemiseen, Adamo kertoi DirtFishille.

Kauden avanneessa Monte Carlon MM-rallissa Toyota otti niskalenkin Hyundaista. Thierry Neuville oli parhaana Hyundai-kuljettajana kolmas kisassa, jossa hänen tallikaverinsa Ott Tänak joutui keskeyttämään.

– Joidenkin mielestä olisi saattanut olla parempi vain nuoleskella haavoja Monte Carlon jälkeen. Minun mielestäni se ei ole oikea tapa reagoida.

– Pitää reagoida ja potkaista tuplasti kovempaa takaisin, Adamo suunnitteli.

Toyota otti Monte Carlossa kaksoisvoiton ja vetäisi valmistajien MM-sarjassa 22 pisteen etumatkan Hyundaihin.

– Haluan näyttää kaikille, ettemme ole järkyttyneitä, jos jokin asia on huonosti tai kaikki ei mene niin kuin pitäisi. Yritämme ymmärtää, mitä on tapahtunut ja minkä takia, etsimme syyn, ratkaisemme ongelmat ja nousemme takaisin ylös entistä vahvempina.

Neuville, Tänak ja Craig Breen ajavat Hyundain tehdastiimin kuljettajina Rovaniemen MM-rallissa, joka järjestetään 26.-28. helmikuuta.

Tältä Rovaniemen MM-rallin erikoiskokeet näyttävät – luvassa huimia nopeuksia

Katso alta, mitä Rovaniemen MM-rallissa on luvassa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,366685″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat