Tallipomolta tylyä tekstiä Teemu Suniselle – ”Tämä oli murskaava isku vasten kasvoja”

Teemu Suninen
Teemu Suninen Ford Fiesta WRC:n ratissa. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin rallitallin päällikkö Richard Millener ei silitellyt Teemu Sunisen päätä, kun suomalaiskuski täräytti Fiesta WRC:n lepikkoon jo kauden 2021 ensimmäisellä erikoiskokeella. 

Suninen kaatoi autonsa Monte Carlon MM-rallin ensimmäisen pätkän lopussa. Auto meni niin huonoon kuntoon, ettei sillä voi jatkaa kisaa perjantaina ralli2-säännön turvin.

– Tämä ei ollut sitä, mitä halusimme. Olen eniten pahoillani tiimin puolesta. Teimme neljä viikkoa todella paljon töitä sen eteen, että pääsemme tänne. Testasimme neljä päivää autoa, ja tällaisen palkinnon saimme. Se on iso pettymys, Millener manasi WRC All Liven lähetyksessä.

Suninen ajaa M-Sportilla osittaisen kauden. Suomalaiskuski jakaa WRC-paikan ranskalaisen Adrien Fourmaux’n kanssa. Ulosajo tuli hankalaan paikkaan, sillä Sunisen pitäisi antaa näyttöjä jokaisessa kisassa, minkä hän pääsee ajamaan. Kaiken kruunuksi Fordin R5-autolla ajava Fourmaux on aloittanut rallin hienosti ja on omassa luokassaan toisena sekä yleiskilpailussa yhdeksäntenä.

Millener harmitteli Sunisen tilannetta etenkin tiiminsä puolesta.

– Meillä oli tarkoitus saada kaksi autoa maaliin, mutta emme selviytyneet edes yhdestä pätkästä. Tämä oli murskaava isku vasten kasvoja kaiken sen jälkeen, mitä olemme tehneet, brittipäällikkö summasi.

– Teemun väliajat olivat loistavia ennen ulosajoa, mutta sanoimme juuri ennen rallin alkua, että tämä on pitkä kilpailu. Tästä tuli kuitenkin lyhyt kisa hänelle.

Monte Carlon MM-ralli jatkuu perjantaina viidellä erikoiskokeella.

Katso alta kooste Monte Carlon MM-rallin avauspäivän tapahtumista. Videolla näkyy muun muassa Teemu Sunisen ulosajo. 

Lue myös nämä

  • Uusimmat