Quantcast

Tallipomolta selkeät perustelut, miksi WRC-kuski joutuu seuraamaan MM-rallin sivusta

M-Sport Ford -talli on vahvistanut, että kauden päättävä Japanin MM-ralli jää väliin Adrien Fourmaux'lta.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jo aiemmin huhuiltiin, että Fourmaux joutuu seuraamaan sivusta Japanin asvalttikisan. Ranskalaisen kausi ei ole mennyt nappiin ja nyt hän joutuu jo kolmatta kertaa niin sanotusti vaihtopenkin puolelle.

Belgian MM-rallin ulosajonsa jälkeen Fourmaux ei päässyt Kreikan Akropolis-ralliin eikä Uuden-Seelannin ralliin, vaikka molempien kisojen piti kuulua hänen ohjelmaansa. Fourmaux palasi Ford Puman rattiin edellisessä osakilpailussa Kataloniassa, mutta reissu Japaniin ei toteudu, vaikka hänen nimensä on yhä ilmoittautuneiden listalla.

– Kaukokisojen korkeiden kustannusten vuoksi talli ja Adrien katsoivat, että kaikkien intresseissä on keskittyä Adrienin vuoden 2023 ohjelmaan M-Sportin kanssa rallin MM-sarjassa, talli tiedotti keskiviikkoiltana.

M-Sportin pääpomo Malcolm Wilson antoi Dirtfish-sivustolle omat selkeät perustelunsa, miksi Fourmaux ei pääse kisaamaan Japanissa.

– Tämä on puhtaasti budjettiin liittyvä asia. Ei tästä ole sen kummempaa sanottavaa. Kausi on lopuillaan ja budjetti on tiukka, kuten aina, Wilson kertoi.

Spekulaatioiden mukaan ranskalaisen ura huipulla saattaa olla vaakalaudalla. M-Sport ei ole vielä vahvistanut ensi kauden kuskejaan, mutta Wilsonin mukaan Fourmaux’lle löytyy hommia.

– Adrien kuuluu kokoonpanoomme ensi kaudella, Wilson painotti, muttei tarkentanut, millainen ohjelma ranskalaiselle on luvassa.

Fourmaux on kilpaillut Fordin Rally1-autolla Ranskan autourheiluliiton ja Red Bullin tukemana. Hän ei ole saanut palkkaa M-Sportilta.

M-Sport Ford starttaa kauden päättävään Japanin MM-ralliin vain kahden kuljettajan kokoonpanolla. Craig Breen ja Gus Greensmith edustavat tallia nousevan auringon maassa.

Japanin MM-ralli ajetaan 10.-13. marraskuuta.

Katso alta Katalonian MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat