Quantcast

Tallipomolta perusteet Teemu Sunisen osittaiselle WRC-sopimukselle

Teemu Suninen ja Richard Millener
Teemu Suninen ja M-Sport Fordin tallipäällikkö Richard Millener. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Sunisen jatko rallin MM-sarjan M-Sport Ford -tiimissä sai sinetin keskiviikkona.

Suniselle ei ole kuitenkaan luvassa koko kauden kattavaa ohjelmaa Ford Fiesta WRC -autolla. Suninen ajaa osittaisen kauden ja jakaa ajovastuuta tallin toisessa Fiesta WRC:ssä ranskalaisen Adrien Fourmaux’n kanssa.

Lue myös: M-Sport julkisti WRC-kuljettajansa: Teemu Suniselle osittainen kausi WRC-autolla rallin MM-sarjassa – kartanlukija vaihtuu

Sunisen tilanne vaikutti hankalalta vielä joulukuussa. Suomalaiskuljettaja kertoi tuolloin, että yksi vaihtoehdoista olisi siirtyä astetta pienemmän kalibeerin kilpurin rattiin MM-sarjan WRC2-luokassa.

Lopulta manageri Timo Jouhki sai kuitenkin järjestettyä Suniselle ajohommia M-Sportin WRC-autolla. Tallipäällikkö Richard Millenerillä on edelleen vahva luotto suomalaista kohtaan.

– Me kaikki tiedämme, että Teemulta löytyy vauhtia. Näimme sen heti hänen ensimmäisessä kilpailussaan Ford Fiesta WRC:llä, Millener viittaa vuoden 2017 Puolan MM-ralliin, jossa Suninen debytoi Fordin WRC-autolla ja sijoittui komeasti kuudenneksi.

– Meistä oli tärkeää löytää Teemulle keino jatkaa kanssamme tänä vuonna. Onnistuimme luomaan hänelle osittaisen WRC-ohjelman ja tähtäämme kilpailuihin, joissa hän voi olla kilpailukykyinen Fiestalla, Millener lisää.

Koronatilanne iski kovaa M-Sportiin ja vaikutti osittain siihen, ettei Suninen pääse ajamaan täyttä kautta tänä vuonna. Ainoastaan brittikuljettaja Gus Greensmith on lähtöviivalla Fiesta WRC:llä kauden jokaisessa kilpailussa. Greensmithin etuna Suniseen verrattuna on se, että hän tuo M-Sportille mukanaan miljoonia perheensä Crown Oil -yhtiöltä.

– Teemme kovasti töitä, jotta voisimme kasvattaa Teemun ohjelmaa ja tuoda muitakin huippuluokan kuljettajia tiimiin, mutta meidän pitää olla rehellisiä koronatilanteen edessä, joka on vaikeuttanut huomattavasti tilannettamme, tallipomo Millener avaa tallin tilannetta.

– Toivomme, että tunnelin päässä näkyy valoa. Tiedän, että tallimme jokainen jäsen antaa kaikkensa, jotta saavutamme mahdollisimman hyviä tuloksia kaudella 2021, Millener lisää.

Suninen avaa kautensa kahden viikon kuluttua, mikäli Monte Carlon MM-ralli pystytään järjestämään suunnitellusti.

Katso alapuolelta kauden 2020 päättäneen Monzan MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,358031″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat