Tallipomolla isot odotukset Teemu Sunista kohtaan – ”Hän ei ole mikään vätys asvaltilla”

Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford

M-Sport Fordin suomalaiskuski Teemu Suninen odottaa innolla ensi viikolla ajettavaa Saksan MM-rallia. 

Edellisessä osakilpailussa Suomessa Suninen oli yllättävän pahasti kärkivauhtia perässä sijoittuen lopulta kahdeksanneksi. Kesäkuussa Sardiniassa jokelalainen ajoi kuitenkin toiseksi, joten kaiken osuessa kohdilleen, on kovaa kyytiä luvassa myös Saksan asvaltilla.

– Saksan ralli on todella haastava, mutta olen valmis haasteeseen. Ajoimme viime kerralle hyvin asvaltilla, joten odotan innolla ensi viikkoa, maaliskuun lopussa Korsikan saaren asvalttikisassa viidenneksi ajanut Suninen toteaa.

– Ajoimme puolitoista päivää testiä ja tuntuma autoon on hyvä. On vaikeaa ajaa ihan limitissä tässä rallissa koko ajan, mutta sitäkin tärkeämpää on säilyttää keskittymiskyky. Uskon, että luvassa on hyvä kisa, Suninen jatkaa.

Vaikka Saksan kisa ajetaan asvaltilla, tulee tielle melkoinen määrä törkyä rajujen leikkausten takia.

– Etunuottiryhmä on isossa roolissa ensi viikolla. Tämä on varmasti isoin haaste heille Monte Carlon rallin jälkeen. Isojen leikkausten takia tielle nousee paljon tavaraa. Olosuhteet voivat muuttua tosi paljon mutka mutkalta. Nuotin on oltava kunnossa, Suninen sanoo.

Viime vuonna Suninen oli Saksassa viides, vaikka ajoi kisan ensimmäistä kertaa WRC-autolla. Tallipomo Richard Millenerillä onkin kovat odotukset suomalaissuojattia kohtaan.

– Teemu ajoi hyvän kisan jo Korsikalla ja oli vauhdissa myös Saksassa viime vuonna. Hänellä on taustaa kartingista, joten hän ei ole mikään vätys asvaltilla. Teemu on kehittynyt paljon asvalttiajamisessa, Millener tähdentää.

Katso alla olevalta ennakkovideolta, mitä mieltä MM-sarjan huippukuskit ovat Saksan MM-rallista.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö